De Wear OS-app van Spotify krijgt een langverwachte functie, dat zou je moeten weten

Wear OS staat al jaren in de wintermodus. De winter lijkt voorbij na de I / O-conferentie, wat ook blijkt uit de updates die Wear OS-ontwikkelaars naar het platform brengen. Zo werd tijdens Google I / O bekend dat Spotify de mogelijkheid zou bieden om muziek lokaal op te slaan.

Spotify-update naar Wear OS

Wear OS wordt jarenlang gezien als een Google-zorg, waardoor een afkeer van het platform bij Wear OS-ontwikkelaars ontstond. Wear OS zat boordevol functionaliteit, maar naast deze functies bevatte het platform ook veel bugs en werden er steeds minder Wear-horloges verkocht. De samenwerking van Google met Samsung om het Wear-systeem te repareren, verandert de mening van ontwikkelaars nu. Zo werd tijdens Google I / O bekend dat apps als Strava geheel of gedeeltelijk vernieuwd zouden worden.

= https: //twitter.com/KirubhasWasHere/status/1394771576453664768 “data-service =” twitter “>

Spotify zal zijn app niet volledig vernieuwen, zoals bleek tijdens de openingstoespraak voor I / O, maar het zal belangrijke mobiele en desktop-app-functionaliteit toevoegen aan de Wear OS-app. Dit omvat het downloaden van muziek naar de interne opslag van Wear OS-apparaten. Momenteel moet u bij het luisteren naar muziek via Spotify op Wear OS altijd een internetverbinding hebben. Als u deze verbinding verliest, kunt u niet verder luisteren naar de muziek.

Spotify laat in zijn I / O-presentatiedia’s zien dat de update het mogelijk maakt om volledige afspeellijsten te downloaden. Het is momenteel niet bekend of Spotify je ook toestaat om losse nummers te downloaden. Het blijft ook onbekend in hoeverre het mogelijk zal zijn om de kwaliteit van de te downloaden bestanden vooraf te bepalen. Dit is al mogelijk in Spotify op Android-apparaten en computers.

READ  Vandaag acht uur lang de beste rockhits op DMG Radio en maak je kans op een bouwradio - Deurne Media Groep

Draag OS in een ‘inhaalrace’

Dat Spotify de downloadfunctie pas toevoegt na samenwerking met Samsung is verbazingwekkend, aangezien de Spotify-app van Tizen al de mogelijkheid biedt om muziek lokaal op te slaan. Tegelijkertijd lijkt Spotify de functie niet specifiek van Wear te hebben geblokkeerd. De update die functionaliteit zou moeten bieden aan WatchOS, het smartwatch-besturingssysteem van Apple, wordt uitgerold terwijl Spotify Wear OS bijwerkt.

Ondertussen introduceert Google zijn YouTube Music-app voor Wear OS. Volgens Google krijgt deze app een functie om, net als Spotify, lokaal muziek op te slaan. Beide apps zijn momenteel niet beschikbaar. De YouTube Music-app komt pas later dit jaar uit, samen met een grote update voor Wear OS. Het bedrijf heeft niet precies aangekondigd wanneer dit zal gebeuren tijdens I / O 2021.

Spotify zegt dat de update om muziek te downloaden naar Wear OS binnenkort zal worden uitgerold. De functie is momenteel in ontwikkeling, dus het kan even duren voordat de muziek naar uw Wear OS-horloge is gedownload. Wil je muziek downloaden naar je horloge? Onder welke voorwaarden zou je muziek lokaal naar je horloge willen downloaden? Laat het ons weten in de comments onderaan het artikel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify – Muziek en podcasts

Spotify is een populaire muziek-app in Nederland, die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft, waarvan 71 miljoen betalende gebruikers.

Meer informatie

Wear OS by Google (het was Android Wear)

More from Madison Garrett

Wat is Poshan Tracker? Details over het registreren, downloaden of rapporteren van een probleem

De Indiase regering neemt drastische maatregelen om de levens van mensen in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *