De WhatsApp-malware vraagt ​​je om een ​​nep-app te downloaden, word er niet verliefd op

WhatsApp is een populaire app en er zijn geen twee manieren om dit te doen. Met zoveel functies zal het ongetwijfeld mensen aantrekken. De berichten-app is echter ook een magneet voor malware die de veiligheid van gebruikers kan belemmeren, onder het mom van het afnemen van de privileges van mensen. Lees ook – WhatsApp is niet langer een betrouwbare app na wijziging van het privacybeleid

Een nieuwe WhatsApp-malware doet tegenwoordig de ronde, die zich vermomd als een kans voor u om een ​​gratis smartphone te winnen door simpelweg een app te downloaden. Hoewel u misschien de show wilt volgen, zou uw privacy geen probleem moeten zijn. Lees ook – Signal heeft nog twee populaire WhatsApp-functies gekopieerd

Val niet ten prooi aan de nieuwe WhatsApp-malware

Er wordt gesuggereerd dat het nieuwe WhatsApp-bericht zich snel verspreidt en dat het niets anders is dan malware. Het bericht bevat een nep-Google Play Store-link en vraagt ​​gebruikers erop te klikken om een ​​app voor een gratis telefoon te downloaden. Lees ook – Tech News Today: FAU-G 5 miljoen downloads, Samsung Galaxy M02 gelanceerd

Als u op de link klikt, wordt u naar een site geleid die lijkt op Google Play Store en wordt u gevraagd de Huawei Mobile App te downloaden. Hoewel deze suggestie goed klinkt, moet u niet op de link klikken of de app downloaden, die eigenlijk nep is.

Als u op de link klikt of de app downloadt, kunnen fraudeurs u bombarderen met advertenties en uw persoonlijke gegevens, zoals bankgegevens en meer, stelen.

Dezelfde fraude werd ontdekt door Lukas Stefanko, een onderzoeker bij cybersecuritybedrijf ESET en getoond via een YouTube-video. Hier is de video:

READ  NieR Reincarnation Mobile Game uitgesteld tot 2021

Ray Walsh, een tech-expert bij ProPrivacy, suggereerde dat adwareprogramma’s mensen misleiden zodat ze ten prooi vallen aan abonnees en in staat zijn om informatie van gebruikers te stelen.

Een woordvoerder van WhatsApp suggereerde dat de WhatsApp-zwendel wordt gemeld en er maatregelen tegen worden genomen om de impact ervan te beperken.

Om veilig te blijven tegen deze oplichting, moet u ervoor zorgen dat u niet op een van deze links klikt en afziet van het downloaden van applicaties van andere bronnen dan Google Play Store of de App Store. Als u dergelijke berichten ontvangt, kunt u deze het beste melden.

Aan de overkant

Written By
More from Eda Greene
De iPad van de achtste generatie is een prima keuze voor informele gebruikers – TechCrunch
Het overkomt de beste van ons. Er komt een nieuwer, flitser model...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *