De zes meest gestelde vragen aan de CoronaMelder helpdesk

De CoronaMelder wordt al een tijdje in Drenthe getest. De app, die sinds 17 augustus in de lucht is, heeft in onze provincie al een waarschuwing gegenereerd en is momenteel meer dan een miljoen keer gedownload.

De gebruikers van de app hebben onlangs vragen gesteld aan de Heldesk CoronaMelder. Hoe werkt het en waarom werkt de app niet op oudere telefoons? In dit artikel de zes meest gestelde vragen – en de antwoorden – op een rij.

Hoe werkt CoronaMelder?

Als je je bij de GGD laat testen op corona en blijkt dat je het coronavirus hebt, dan word je gebeld door de GGD. De medewerker van het bron- en contactonderzoek zal dan vragen of je gebruik maakt van CoronaMelder. Dan kunt u in de app samen met de GGD melden dat u positief bent getest. Vervolgens krijgen andere app-gebruikers die minimaal 15 minuten bij jou in de buurt zijn – en die ook de CoronaMelder-app op hun telefoon hebben geactiveerd – een melding dat ze op een bepaalde dag in de buurt van iemand met het coronavirus zijn geweest.

Als CoronaMelder een risicovol contact detecteert, wordt u als gebruiker geadviseerd om een ​​coronatest aan te vragen en in quarantaine te gaan. Ga niet naar het werk, maak geen gebruik van het openbaar vervoer, ontvang geen bezoekers en houd een afstand van minimaal anderhalve meter aan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Dit is hoe de CoronaMelder-app werkt

“>

Wanneer ontvang je een melding?

U krijgt een melding als u langere tijd bij iemand bent geweest die later positief testte. Bijvoorbeeld als u met het openbaar vervoer reist of heeft gegeten. U krijgt geen melding als u in de buurt van iemand anders bent geweest. Je krijgt dus geen melding als je langs iemand fietst.

READ  Top 4 iPhone-apps en -games van de week (#33 - 2021)

Hoe download je CoronaMelder?

CoronaMelder is eenvoudig te downloaden op uw telefoon. Als je een Android-telefoon hebt, kun je de app vinden in de Google Play Store. Gebruikers van een iPhone kunnen CoronaMelder downloaden via de App Store. Ook voor het installeren van CoronaMelder kunt u bij alle Drentse bibliotheken terecht. Kunt of wil je de woning niet verlaten? Dan kunt u bellen met het gratis nummer van de Helpdesk CoronaMelder: 0800 1280.

Waarom werkt CoronaMelder niet op oudere smartphones?

De app werkt op iPhones met iOS 13.5 of hoger en de meeste Android-telefoons met Android 6.0 of hoger. De reden is dat het uitwisselen van willekeurige codes alleen wordt ondersteund in deze versies van iOS en Android.

Hoe gaat CoronaMelder om met privacy?

De app werkt zonder persoonlijke of locatiegegevens. Als je telefoon via bluetooth verbinding maakt met andere app-gebruikers in de buurt, is dat via een willekeurige code. CoronaMelder weet niet waar en met wie je bent. Ook als je besmet raakt met het coronavirus en dit meldt via de app, is dit niet te koppelen aan je persoonsgegevens. Zowel het gebruik van de app als het melden van uw positieve testuitslag samen met de GGD is vrijwillig.

Is of wordt de app verplicht?

Nee, het gebruik van CoronaMelder is vrijwillig. Dit is nu het geval tijdens de praktijktoets en zal dat ook blijven na de voorgenomen landelijke invoering. Niemand mag u verplichten de app te gebruiken of te tonen om overal toegang te krijgen.

Lees ook:

Voor meer informatie over de CoronaMelder kunt u terecht op coronamelder.nl van rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-app. Voor technische vragen over de app kunt u bellen met de CoronaMelder helpdesk: 0800 1280.

READ  De afvalkalender 2021 van de RAD Hoeksche Waard voor alle dorpen in de Hoeksche Waard is hier te downloaden

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal bestand aangemaakt. We houden je op de hoogte waar er besmettingen zijn in Drenthe, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Daar kunt u ook met spoed vragen stellen over het virus.

More from Madison Garrett

Voor snel internet moet Ziggo de analoge radio doden

Den Haag, Flevoland, Enschede, Noord-Holland, Leiden, Amstelveen, Utrecht. Een greep uit steden...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *