Pas op voor malware via YouTube-links: hoe herken je het

Er is een probleem op YouTube met malware die wordt verspreid via de links onder de video’s. In veel gevallen wordt beweerd dat het een gratis programma is dat u kunt downloaden, maar in werkelijkheid steelt de tool uw persoonlijke gegevens en wachtwoorden.

schadelijke youtube

Op YouTube kunnen makers van inhoud een link onderaan een video delen die in veel gevallen nuttige informatie met betrekking tot het onderwerp van de video aangeeft. Zuid-Koreaanse onderzoekers Ze hebben nu ontdekt dat kwaadwillenden weblinks misbruiken in beschrijvingen of ondertitels van video’s. Zodra u op de link klikt of deze in uw adresbalk invoert, wordt u naar een website geleid waar u voornamelijk malware downloadt.

In veel gevallen vindt deze manier van verspreiden van malware plaats met YouTube-links waarmee je programma’s kunt downloaden die verondersteld worden gratis te zijn. Zo lieten de onderzoekers een casus zien waarin je de “aimbot” van het bekende schietspel Valorant kunt downloaden. Een aimbot is een cheattool in games omdat je automatisch slaat.

De YouTube-link brengt je naar een webpagina waar je een zipbestand met de aimbot downloadt. Als u het bestand decomprimeert, brengt u in feite malware binnen. Het steelt uw bankgegevens, persoonlijke gegevens en wachtwoorden. Als u uw cryptocurrency in een portemonnee bewaart, kan deze ook worden gestolen. “RedLine” is de naam van de gebruikte malware.

De respectievelijke video met een downloadlink voor aimbot

Zo bescherm je jezelf

Als je wilt voorkomen dat je zelf het slachtoffer wordt van dit soort malware, moet je kritisch leren kijken naar de links in YouTube-beschrijvingen. Als het een link is waar je gratis software kunt downloaden, wees dan voorzichtig. Zelfs als je in de commentaren ziet dat gratis software wordt geprezen, wordt er nog steeds kritiek op geleverd. Deze reacties kunnen ook frauduleus zijn.

READ  Natuur vandaag | De Argus-vlinder telt het weekend na twee weken vanwege het late voorjaar

Het is belangrijk om te kijken naar het YouTube-kanaal dat de link plaatst. Is het een partij die je kunt vertrouwen of een zender waar je pas mee in contact komt voordat het zover is? De prevalentie van dit type malware bestaat al een tijdje, maar neemt sinds 2021 toe. En hij weet het Infosec Instituut Analyse van RedLineik

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over YouTube? dan downloaden Onze Android-app en volg ons Facebookik Instagramik Youtubeik kabel En de Twitterik

More from Madison Garrett
Initiƫle vaccinatiecertificaten zijn beschikbaar om te downloaden
Het tijdelijke Covid-19-vaccincertificeringsproces wordt bijgewerkt zodat gebruikers hun vaccincertificaten thuis kunnen downloaden....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *