DELTA Fiber biedt nu 2Gbps glasvezel internet aan

Twee jaar geleden is DELT Fiber begonnen met het upgraden van haar glasvezelnetwerk en het aansluiten van steeds meer dorpen, steden en landelijke gebieden. Deze week maakte de provider bekend dat de upgrade nu in heel Nederland beschikbaar is ronde. Dit betekent dat de 1,2 miljoen adressen die nu zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber nu gebruik kunnen maken van een internetverbinding die upload- en downloadsnelheden tot 2 gigabit (Gbps) biedt.

Het snelste glasvezelinternet voor consumenten

Dankzij deze upgrade is DELTA Fiber nu – totdat er een andere aanbieder komt – de aanbieder die consumenten de snelste glasvezel internetverbindingen van Nederland biedt.

De technologie die hiervoor wordt gebruikt, XGS-PON genaamd, kan in theorie snelheden tot 10 Gigabit (Gigabits per seconde) opleveren. En met een kleine technische aanpassing moet het mogelijk zijn om 25Gbps te halen. In 2021 start DELTA Fiber als eerste telecomaanbieder in Nederland met de uitrol van deze nieuwe glasvezeltechnologie.

10 en 25 Gbps moet nog komen

Het is nog niet bekend wanneer deze snelheden beschikbaar komen voor klanten van DELTA Fiber. Maar met 2Gbps hoef je je geen zorgen meer te maken over haperende video, gamestreams of lange wachttijden bij het downloaden van films en andere grote bestanden. Mits natuurlijk dat de aanbieder van deze diensten ook over voldoende capaciteit beschikt.

De Europese Commissie wil dat in 2030 iedereen in Europa toegang heeft tot een gigabitverbinding. Daarom heeft Delta dit doel in Nederland nu al “dubbel en dik” bereikt.

“Gigabit-snelheden zijn de maatstaf voor ons en bieden ongekende mogelijkheden om ons leven en werk te transformeren. Het gaat verder dan alleen download- of streamingsnelheid – denk aan nieuwe toepassingen in virtual reality, smart home-apparaten, kunstmatige intelligentie (AI) en gezondheidszorg. Zegt CCO Ludolf Rasterhoff van DELTA Fiber zijn wij ervan overtuigd dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

READ  Apple TV+ is nu gratis op Samsung TV's

More from Madison Garrett
iOS 14.6 beta en iPadOS 14.6 beta beschikbaar voor testers
Apple heeft de iOS 14-releases nog niet afgerond. Hoewel iOS 14.5 net...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *