Desi TikTok-alternatief: drie vrienden uit het afgelegen dorp Rajasthan ontwikkelen de Vande-app

Vande creators

Vande’s makers.

In de nasleep van de coronaviruspandemie en de aanhoudende confrontatie tussen LAC en China, was het voor het land van cruciaal belang om op elk gebied een aantal zelfvoorzienende vermogens te ontwikkelen en het land te leiden op de reis van algemene vooruitgang.

Met Vande, een sociaal platform voor het delen van korte video’s dat is ontwikkeld door desi plattelandsondernemers uit het district Jhunjhunu in Rajasthan, werden verschillende korte videoplatforms van Chinese en buitenlandse afkomst in een vergelijkbaar domein in korte tijd overtroffen sinds de lancering begin juni van dit jaar.

Vande, de nieuwe desi TikTok

De app heeft tot nu toe meer dan 5 Lakh-downloads in de Google Play Store geregistreerd en blijft sindsdien een trend in de Play Store.

Vande was een van de toptrends op Twitter en duizenden prezen de functies van de desi-alternatieven voor Tik Tok.

“De reactie was voor ons totaal krachtig, gezien de beperkte middelen waarmee we aan het platform werkten. We kunnen onze mede-Vande-gebruikers dus geruststellen dat ze de beste gebruikerservaring zullen krijgen die ooit is geboden door dergelijke sociale platform, “zei mede-oprichter Ravi Godara.

Vande kenmerken:

Op Vande kunnen videomakers korte video’s van 12 seconden tot een minuut van zichzelf uploaden, vaak met de muziek op de achtergrond in een van de zeven beschikbare talen in de app, namelijk Hindi, Punjabi, Marathi, Bengaals, Tamil, Telugu en Malayalam . De korte video’s kunnen worden versneld of vertraagd, afhankelijk van de keuze van de gebruiker om komische sequenties, duetten, lipsynchronisatie, dans- of talentvideo’s te maken zoals het hem persoonlijk uitkomt.

READ  Coronavirus live updates van over de hele wereld

Vande is de enige Indiase desi-app in het segment voor het direct delen van video’s en gerelateerde domeinen die al deze functies binnen één interface hebben. Geen enkele andere Indiase app voor het delen van korte video’s heeft zoveel functies, allemaal in één.

Herkomst van Vande:

Met het primaire doel iets inheems waardevols te bouwen, zaten drie vrienden – Robin Singh, Ravi Godara en Ravi Jhajharia – de mede-oprichters van Vande deze zomer bij elkaar en brainstormden een tijdje om op het idee van ‘Vande’ te komen dat letterlijk betekent om te aanbidden of te eren.

“Het idee kwam tijdens het begin van de confrontatie tussen Indo en China. We wilden iets van onszelf ontwikkelen dat veilig van iedereen in het land zou zijn. We wilden gewoon ons steentje bijdragen om onze afhankelijkheid van buitenlandse sociale platforms, inclusief de die uit China toen, ‘zei Godara.

Het idee van Vande ontstond op het platteland van Rajasthan in Jhunjhunu, en de drie mede-oprichters besloten vervolgens om zich vanuit de hoofdstad Jaipur te vestigen als een primitieve startup met beperkte middelen. Het werk aan het platform begon deze zomer en Vande werd vervolgens op 1 juni van dit jaar gelanceerd in Google Play Store.

In de komende weken werd Vande bijgewerkt om inhoud te maken en te delen in respectievelijk Hindi, Punjabi, Marathi, Bengaals, Tamil, Telugu en Malayalam met als doel een allround creatie van inhoud in verschillende Indiase talen mogelijk te maken. Kort daarna werd de Duet-functie gelanceerd en werd deze enorm ontvangen door de Vande-gebruikers.

READ  Trump bij briefing zegt dat Covid-crisis 'waarschijnlijk helaas erger zal worden voordat het beter wordt'

“De reactie op de Duet-functie werd de manier waarop de gebruikers ons hardop vertelden dat hun creativiteit geen grenzen kent, en dat een inheems platform alles was wat nodig was voor een veilige, degelijke en goed beveiligde weergave van hun talent.”

In tegenstelling tot andere buitenlandse producten in dezelfde of verwante segmenten, slaat Vande zijn gebruikersgegevens op de servers in India zelf op, waarbij een integrale nadruk op gegevensbeveiliging van zijn gebruikers de grondgedachte is achter de oorsprong van het platform zelf.

Vande is toegewijd aan de heldenmoed van Indiase soldaten die aan de grens worden ingezet en van degenen die hun leven hebben gelegd voor het land tijdens het onafhankelijke bestaan ​​van India. “In de nasleep van de voortdurende confrontatie tussen Indo en China, hebben we besloten Vande op te dragen aan de Indiase soldaten. En als je gewoon op ons logo let, weet je waar het vandaan komt”, voegde hij eraan toe.

Written By
More from Aubrey Mason

Bouw voort op hun pre-pandemische momentum

De Rangers hebben heel trainingskamp 2.0 gewijd aan het terugkeren naar het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *