Disney + Hotstar schaft rundvleesvermeldingen op DuckTales af

DuckTales

De Dagobert Duck-serie “Ducktales.DuckTales Facebook-pagina

Disney + Hotstar heeft naar verluidt de vermeldingen van het woord ‘beef’ in zijn animatieserie gecensureerd De Dagobert Duck-serie “Ducktales. In feite heeft de OTT ‘ham’ gedempt in het woord hamburger, terwijl het in de Hindi-versie wordt aangeduid als ‘cheeseburger’.

Het probleem werd voor het eerst opgemerkt door een Reddit-gebruiker, die schreef, “In de eerste afleveringen van seizoen 1 van Ducktales (herstart van 2017) noemt een van de personages consequent hamburgers. Ik heb de afleveringen eerder op YouTube gezien, maar ik wilde ze opnieuw bekijken voordat de rest van seizoen 3 in september begint . “

Hij voegde eraan toe: “Dus ik begon opnieuw te kijken, en ze hebben” ham “het zwijgen opgelegd. Dus het klinkt als __ burger. Ik spoel terug om er zeker van te zijn dat ik niet hallucineerde. Het is gedaan voor alle gevallen dat een personage hamburger zegt, dus het is 110% opzettelijk. [sic]”

Het eerste geval van censurering van ‘ham’ in ‘hamburger’ vindt plaats om 11.35 minuten op DuckTales seizoen 1 aflevering 1 ‘Woo-oo! En Gadget 360 heeft het geverifieerd. Disney + Hotstar heeft het echter niet gehad over de reden achter de censuur .

Andere controverses over het OTT-platform

In de afgelopen tijd zijn een aantal shows aangevallen vanwege controversiële inhoud op de OTT-platforms. Met name de door Anushka Sharma geproduceerde Paatal Lok op Amazon Prime had online te maken gehad met verzet vanwege het kwetsen van religieuze gevoelens en er werd een klacht ingediend tegen de makers bij de Nationale Minderheden Commissie voor aanstootgevende scènes.

paatal lok

De OTT-platforms in India vallen niet onder de bevoegdheid van The Information and Broadcasting (I&B) Ministry. Er zijn echter streamingdiensten die de inhoud zelf censureren.

De regering van India wil graag meer regulering doorvoeren via DCCC (Digital Curated Content Complaint Council), een geesteskind van IAMA (Internet and Mobile Association) en het I&B Ministerie.

We herinneren eraan dat Disney + Hotstar een aflevering van een nieuws satire talkshow, Last Week Tonight met John Oliver, had afgeschaft, waarin de populariteit en controverses van premier Narendra Modi centraal stonden.

READ  Sachin-piloot ontmoet waarschijnlijk BJP-chef JP Nadda vandaag: bronnen
Written By
More from Max Mcgee

Een fan van Dota 2 herschept de runen als een coole tekenfilm

Runen zijn een zeer bekende – en zeer nuttige – functie in...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *