‘Destroy 3D Worlds’ Apogee-oprichter Duke Nukem Forever zegt:

Na het beta-lek in 2001 van de onrustige FPS-game Duke Nukem Forever, plaatste de oprichter van Apogee enkele gedachten over wat er mis ging en leidde hij uiteindelijk ontwikkelaar 3D Realms ertoe het project bijna tien jaar later over te dragen aan Gearbox Software. Het was Duke Nukem Forever, zegt hij, die uiteindelijk de 3D-werelden overspoelde.

“Iedereen die veel speelbare games verwacht, zal teleurgesteld zijn”, schreef Scott Miller, oprichter van Apogee, in een bericht genaamd The Truth About DNF. “De geweldige gametrailer uit die periode overdreef absoluut wat er echt in de game te spelen was.”

“DNF is de game die 3D Realms heeft vernietigd en het bedrijf uiteindelijk heeft verkocht aan een investeerder in Denemarken,” Miller schrijft. Op het moment dat de gelekte build werd gemaakt, genereerde Apogee inkomsten uit games als Max Payne en Prey, terwijl Duke Nukem Forever geld verbrandde zonder dat het einde in zicht was. Hij zegt dat de studio onderbemand was, geen praktische ontwikkelingsroutekaart had en constant opnieuw opstartte om de nieuwste 3D-renderingtechnologie te gebruiken.

Miller was er helemaal niet van overtuigd dat de Eerste Hertog klaar was om met pensioen te gaan.

“Ik hoop dat Gearbox op een gegeven moment Duke Nukem kan doen herleven”, zegt Miller aan het einde van zijn post. “De voor de hand liggende stap lijkt te zijn om Duke Nukem 3D opnieuw te creĆ«ren met Unreal 5. En als het goed werkt, begin dan met het maken van meer Duke-avonturen terwijl het universum zich uitbreidt met nieuwe personages.”

READ  Ik hoop echt dat Fable 4 de hype-trein in Cyberpunk 2077-stijl overslaat

Written By
More from Max Mcgee
Mass Effect: Legendary Edition treft de beste gelijktijdige Steam-spelers van BioWare
Mass Effect: Legendary Edition is vrijdag gelanceerd en Steam-cijfers geven aan dat...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *