Destructoid’s award voor Beste Xbox-game van 2020 gaat naar …

Ori en de wil van de slierten

Zoals het gezegde luidt: waar een wil is, is een dwaallicht. En zoals het andere gezegde luidt: waar is een of, er is uitmuntendheid.

Misschien zijn geen van beide vrij huishoudelijke uitdrukkingen, maar dat laatste valt niet te ontkennen. Een volle vijf jaar later Ori en het blinde bos veroverde harten en geesten, Ori en de wil van de slierten Deed het op nieuw… gewoon beter.

Will of the Wisps is alles wat je zou willen van een vervolg. Het is groter, het voelt levendiger, het is meer opzettelijk, het vertelt een beter verhaal (door een minimalistische benadering van expositie), de actiescènes zijn grootser en het is verfijnder. Het is gewoon een beter spel, en het verbetert ook Blind bos wat al best uitstekend was. Die vijf jaar waren goed besteed.

Moon Studios heeft zeker bewezen dat het weet hoe je een geweldige indie-platformer metroidvania moet maken. Wat er ook komt – en alle tekenen wijzen erop dat de ontwikkelaar even pauze neemt of – we kunnen er waarschijnlijk zeker van zijn dat het kwaliteit zal zijn en niet overhaast zal worden.

Als dit zo was of‘s zwanenzang, het was een fantastische manier om uit te gaan. Als er meer of wacht ons ooit, we verwelkomen het graag. Hoe het ook gaat, Ori en de wil van de slierten was absoluut fantastisch, en daarom is het onze 2020 Xbox-game van het jaar.

Written By
More from Vanessa Hale

Marvel’s Avengers brengt verrassingsupdate uit met Massive Fix

Square Enix en Crystal Dynamics hebben een nieuw uitgebracht Marvel’s Avengers update...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *