Deze copycat-maker van Wordle verontschuldigt zich voor het kopiëren van het populaire gratis woordspel

Ontwikkelaar Zack Shaked – Creator Een van de vele controversiële replica’s Van Het populaire gratis woordraadspel van Josh Wardle – reageren op Apple verwijdert zijn app uit de App Store Na een online reactie die daarop volgde, pochte hij dat hij geld kon verdienen met zijn klonen.

“Ik realiseerde me dat ik een grens had overschreden. En ik zal zeker, zeker niets meer doen in de buurt hiervan. Shaked tweette. Hij legt verder uit dat ‘Wordle’ zelf geen merk was en dat Wardle er gelijkaardig aan was.” taal, een oude tv-spelshow met een soortgelijk mechanisme voor het raden van woorden. Shaked zegt ook dat hij van plan is om uit te breiden Woord Met meer functionaliteit en het veranderen van het algehele ontwerp van de app om minder op die van Wardle te lijken, was het in staat voordat Apple zijn app uit de Store verwijderde.

Woord Het is de afgelopen weken enorm populair geworden, met zijn eenvoudige ontwerp, hapklare dagelijkse puzzels en nu onderscheidende rasters van grijze, gele en groene vierkanten. De originele game is volledig gratis om te spelen en wordt alleen gespeeld via een webbrowser, waardoor een onbeperkt aantal imitators de kans krijgt om snel geld te verdienen voor het concept in de app store.

READ  iOS 15.5 arriveert voorafgaand aan Apple's jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie

De kloon van Shaked (genaamd “Wordle – de app”) was een van de meest populaire, dankzij de feestelijke tweets van de ontwikkelaar over het project en het verrassende prijskaartje – een optioneel jaarabonnement van $ 30 per jaar waarmee spelers een onbeperkt aantal puzzels kunnen spelen , in plaats van Woord Eén systeem per dag. De tweets van Shaked gaven ook velen een verkeerde voorstelling van zaken, opscheppend over het aantal downloads en abonnementservaringen die zijn app kreeg en hoe “naar de verdomde maan ging” het was.

Kort na het ontvangen van meldingen van Woord Apple doorbrak de imitaties en kwam gisteravond in actie door de aanstootgevende apps uit de App Store te verwijderen. Momenteel zijn er nog maar twee soorten puzzelspellen genaamd “Wordle” in de Apple Storefront, en beide bieden heel andere soorten woordspelletjes dan de virale Wardle die een aantal jaren ouder is dan de web-app. (Trouwens, andere Wordles lijken enorm te profiteren van het succes van Wardle, waarbij beide apps in de App Store-hitlijsten stijgen.)

Los daarvan zei Shaked ook dat hij met Wardle had gesproken en had aangeboden om het idee in licentie te geven, samen te werken om een ​​officiële app te ontwikkelen of een percentage van de winst te betalen, wat Wardle naar verluidt afwees. Shaked beweert ook dat hij Wardle heeft verteld dat hij “overweeg om de naam te veranderen” voordat hij de app volledig verwijdert.

Wardle, voor wat hij verdient, is heel duidelijk geweest over het idee van inkomsten genereren Woord (Die, Zoals uitgelegd in a The New York Times interview, oorspronkelijk als een geschenk aan zijn partner). “Ik denk dat mensen het een beetje waarderen dat er iets leuks op internet is,” zei Wardle. “Het is niet proberen iets duisters te doen met je gegevens of je ogen. Het is gewoon een leuk spel.”

De gevolgen van de negatieve reactie lijken Shaked nerveus te hebben (die eerder op Twitter had geklaagd over hoe “[s]Met het kopiëren/plakken van ideeën/functies kom je nergens”) in het idee om apps in de toekomst te imiteren. Shaked concludeert: “Ik zal teruggaan naar het maken van apps op basis van mijn volledig originele en altijd groene ideeën en nooit iets zo afgelegen aanpakken als dit weer.”

Zack Shaked reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Written By
More from Lesley Curry
Het Beste Led Strip Recensie 2021
De transformator is het belangrijkste element bij het ontwerpen van een 12/24...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *