Deze iPod uit 2004 kan muziek streamen van Spotify

Het resulterende “sPot” is voorzien van WiFi en Bluetooth-connectiviteit, waardoor het verbinding kan maken met zowel draadloze luidsprekers als koptelefoons, naast een kleurenscherm en een 1000mAh-batterij. Als je van audio houdt, zul je dit volgende deel haten: de koptelefoonaansluiting bevindt zich aan de bovenkant van het apparaat voor weergave en hij werkt niet. In het hart van het apparaat zit 10 dollar Raspberry Pi Zero W.. Er is ook een motor die haptische feedback creëert bij gebruik van het klikwiel. Om het apparaat op te laden, is er een micro-USB-poort. Hoewel we de voorkeur geven aan de USB-C-aansluiting, is Micro-USB absoluut een verbetering ten opzichte van de 30-pins connector van Apple (weet je nog?).

Ten slotte maken alle ingrediënten hem onder de $ 100. Met $ 40 was het duurste onderdeel het kleurenscherm dat Dupont gebruikte om het originele iPod-scherm te vervangen (het model van de vierde generatie was het laatste dat werd geleverd met een monochroom scherm). Een deel van de reden waarom het zo prijzig is, is dat de meeste fabrikanten niet langer schermen van dit formaat aanbieden, omdat het kleinste smartphonescherm groter is dan het scherm dat bij een iPod wordt geleverd. Dat het apparaat goed werkt, komt door een beetje geluk. DuPont heeft een decennium oud gevonden Hakkaday Een artikel waarin wordt beschreven hoe u een van de connectoren in de iPod maakt. Hierdoor kon het klikwiel goed werken met alle andere componenten.

De programmering waarmee sPot wordt gestart, is een combinatie van programma’s die door DuPont zelf zijn geschreven en een applicatie genaamd Rasputivi, Waarmee een Raspberry Pi-computer toegang heeft tot de streamingdienst via Spotify Connect API. Zelfs de voorkant die hij codeerde, stelt sPot in staat om naar liedjes te zoeken – hoewel je je misschien kunt voorstellen dat het zonder een aanraaktoetsenbord even kan duren om maximaal twee tekens in te voeren.

READ  Madden NFL 21 om fixes te krijgen in Franchise-modus - in november

Als je een oude, ongebruikte iPod ergens in een la hebt liggen en het project zelf wilt overnemen, heeft Dupont een gedetailleerd overzicht geüpload naar Hakkaday. Hij is ook bezig met het downloaden van het programma dat hij voor het project erop heeft geschreven Github.

Written By
More from Lesley Curry

Bekijk hier hoe Apple de eerste ARM-gebaseerde Mac live onthult: TechCrunch

appel organiseert vandaag zijn derde evenement in drie maanden. Het bedrijf houdt...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *