Crayta, de exclusieve spelmaker voor Stadia, krijgt een pc-versie

Crayta, een engine voor het uitvoeren en maken van eigen games, laat zijn Stadia-exclusiviteit achterwege en heeft later dit jaar een pc-versie.

Crayta werd vorig jaar voor het eerst gelanceerd en is een manier om games te spelen en je eigen games te maken. Gebouwd op dezelfde Unreal-engine als Fortnite, is een van Crayta’s doelen om het ontwerpen van games gemakkelijker te maken, een doel dat hand in hand gaat met de missie van Google om de games zelf algemeen beschikbaar te maken.

Bij de lancering zeiden we dat Crayta het potentieel had om de geweldige Stadia-app te worden, aangezien de exclusieve titel een Roblox-achtige ervaring bood die op desktop-, mobiele en tv-apparaten kon worden afgespeeld. Naast prijzengeld om hobbyisten / indie-game-ontwerpers aan te moedigen een game te maken, leek Crayta een kans te hebben om heel beroemd te worden.

Crayta bereidt zich nu voor op een nieuwe toestroom van spelers, aangezien Unit 2 Games heeft bevestigd dat de game binnenkort zijn exclusieve Stadia zal laten vallen en een pc-versie zal hebben. Veel details worden nog afgehandeld, zoals van welke winkel (s) de game zal worden verkocht, maar Unit 2 is erin geslaagd te bevestigen dat Crayta volledige ondersteuning zal hebben voor cross-play tussen Stadia en pc.

Hoewel het teleurstellend is dat Stadia een minder exclusieve titel heeft, is het nieuws over het algemeen goed voor fans van Crayta, aangezien de pc ongetwijfeld een veel grotere spelersbasis heeft. De makers zullen meer mensen hun games laten spelen, Stadia-spelers zullen meer mensen hebben om mee te spelen en pc-spelers zullen ongetwijfeld een deel van hun games bijdragen.

READ  'Among Us' beta elimineert de 2 grootste problemen met de Imposter-rol

Ondertussen kan Crayta nog steeds gratis claimen met Stadia Pro, en het had onlangs een winterthema-uitbreiding boordevol nieuwe visuele middelen om te gebruiken in je volgende game en outfits voor je personage.

Meer over Stadia:

FTC: We gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. Meer.


Kijk op 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Written By
More from Max Mcgee

Cyberpunk 2077 krijgt zijn eerste korting acht dagen na de lancering

Cyberpunk 2077 is uit en, nou… * gebaren rond *. Het nieuwste...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *