Deze nieuwe functies zijn binnenkort beschikbaar op je iPhone

De volgende grote iOS 16-update komt eraan: iOS 16.4. En vanavond kwam deze release weer wat dichterbij, want Apple heeft alweer de vierde beta van deze update uitgebracht. Maar welke nieuwe functies zitten erin verborgen? Lees hier alles over iOS 16.4 beta 4.

Laatste iOS 16-berichten

Nieuws

Wanneer wordt iOS 16.4 uitgebracht voor iPhone?

Nieuws
Door Quinn van Eckerengisteren1 minuut

Nieuws

iOS 16.4 beta 3 is uit: er komt binnenkort weer een update voor je iPhone aan!

Nieuws
Geschreven door Laura Grotarts8 maart1 minuut

iOS 16.4 bèta 4

iOS 16.4 beta 4 is uit! Deze bètaversie van de volgende update voor iPhone en iPad was in eerste instantie alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar nu is ook de publieke bèta beschikbaar. Al is de update niet heel vernieuwend: in tegenstelling tot eerdere bètaversies heeft deze bètaversie geen nieuwe functionaliteit. Het kan alleen bedoeld zijn om de prestaties te verbeteren.

iPhone 14 Pro nu tot € 10 korting per maand!

Dit betekent overigens niet dat iOS 16.4 geen nieuwe functionaliteit naar je apparaten brengt. De vorige drie bètaversies van de update zaten vol innovaties en hieronder geven we een overzicht van de nieuwe functionaliteit van elke bèta. Zie je een functie waar je meer over wilt weten? We bekijken ze nader in ons artikel “Nieuwe iOS 16.4-functies: emoji’s, meldingen van uw favoriete websites en meer”.


iOS 16.4 bèta 3

iOS 16.4 beta 3 kwam uit op 7 maart en was ook niet erg vernieuwend. Er is echter één nieuwe functie toegevoegd. Apple heeft het proces voor het installeren van bèta’s gewijzigd, waardoor het duidelijker wordt welk bedrijf de bèta installeert.

READ  Samsung lanceert "Good Lock" in Nederland en België: personaliseer je Galaxy toestel eindeloos

Als je een van de Apple-bèta’s wilt installeren, moet je nu ook je Apple ID-gegevens invoeren. Apple weet dan of je een ontwikkelaars- of regulier account hebt. Dit terwijl je voor de update ook een ontwikkelaarsbèta kunt downloaden met een professionele Apple ID, terwijl je met een regulier account op het apparaat inlogt.

iOS 16.4 bèta 2

De bètaversie daarvoor – iOS 16.4 beta 2 – verscheen op 28 februari en bevatte veel innovaties. Al is de ene nieuwe functie grensverleggender dan de andere. Dit is nieuw:

  • Sla pagina’s om in de Boeken-app: Sinds de release van iOS 16 is de animatie die het omslaan van pagina’s simuleert plotseling verdwenen – tot ergernis van velen. Dit is wat Apple heeft genageld: Animatie is terug!
  • Klassieke Apple Music: Verwijzingen naar Apple Music Classical, een nieuwe app voor klassieke muziek waar Apple al een tijdje aan werkt, zijn te vinden in de code van deze bèta. Al weten we hier al meer van: Apple heeft nu dezelfde muziekdienst aangekondigd, met een releasedatum van 28 maart.
  • Lees meer over de garantie: De Instellingen-app heeft een extra menu gekregen, specifiek met betrekking tot de garantie en AppleCare-verzekering voor je Apple-toestellen. In de eerste bèta was dit menu al verborgen (zie volgende sectie), maar nieuwe pictogrammen die uw apparaten tonen, hebben het menu beter zichtbaar gemaakt.

iOS 16.4 bèta 1

De eerste bèta is vandaag precies een maand oud, aangezien bèta 1 van iOS 16.4 op 16 februari debuteerde. Hierin zaten ook de meeste vernieuwingen. Het overzicht zie je hier:

  • Nieuwe emoji’s 2023Nieuw jaar, nieuwe lading emoji’s. Ze kwamen eindelijk aan met iOS 16.4. wat verwacht je? Nieuwe ezel, maraca, hartjes en meer!
  • Pushmeldingen voor websitesBinnenkort is het mogelijk om je aan te melden voor push notificaties van websites. Telkens wanneer hier een nieuw bericht wordt geplaatst, zal uw iPhone u onmiddellijk op de hoogte stellen. Werkt ook op Mac!
  • De site als applicatie in andere browsers: Sommige websites bezoek je zo vaak dat je ze vanuit Safari als app op je startscherm zet. Dat kan straks ook met andere browsers, waaronder Chrome.
  • Nieuw ontwerp in de Woning-appDe Woning-app heeft met de release van iOS 16 een hele nieuwe structuur gekregen, maar door allerlei bugs is de oude structuur weer teruggekomen. Apple geeft echter niet op: iOS 16.4 moet de nieuwe architectuur een tweede leven geven.
  • Details energieverbruik: iPhone 14 Pro (Max) is de eerste iPhone met een altijd-aan-display, maar vereist ook meer batterij. Gebruikers van deze iPhone kunnen nu zien hoeveel stroom het always-on display verbruikt via Instellingen > Batterij.
  • bèta’s downloaden: Apple heeft het gemakkelijk gemaakt om een ​​bèta op je iPhone te zetten. Binnenkort kunt u uw profiel registreren via de app Instellingen.
READ  Samsung Galaxy Note 10 krijgt update van december (zonder Android 12)

Download iOS 16.4 bèta 4

Een bèta is dus een proefversie van een aanstaande software-update. Focus op testen: Beta-releases zitten meestal vol met bugs en andere systeemfouten. Apple kan dit achterhalen uit de feedback van bètagebruikers en ze vóór de officiële release uit de update verwijderen.

Gezien alle mogelijke bugs is het niet verstandig om een ​​beta te installeren op je persoonlijke iPhone of iPad. Heb je ergens een oud apparaat liggen dat je niet meer nodig hebt en wil je toch de bèta uitproberen? Je kunt het downloaden via Apple Beta-software. En dat kan meteen, want zowel de ontwikkelaarsversie als de publieke bèta van iOS 16.4 is beschikbaar.

Bovendien blijft het geheim wanneer de iOS 16.4-versie wordt ingesteld. Maar aangezien de vierde bèta vandaag al is gelanceerd, zal het nooit lang meer duren. Bovendien geeft de release van Apple Music Classical ons een teken. Deze nieuwe app komt op 28 maart uit, dus mogelijk brengt Apple ook meteen de nieuwe iOS-update uit. Het bleef afwachten!

Wil je in de tussentijd wekelijks updates ontvangen over het laatste Apple-nieuws, zoals iOS 16.4? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Helaas is uw aanmelding niet gelukt. Probeer het later opnieuw.

More from Madison Garrett
Wassenaarders.nl | Sneller groen voor fietsers op Wassenaar – test met snelle verkeerslichten
Op 12 mei begon een experiment met Intelligent Traffic Lights (IVRI’s) op...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *