Dharavi Coronavirus Once A COVID-19 Hotspot, Mumbai’s Dharavi Records 2 Cases Today

Het succes van Dharavi bij het afvlakken van de curve heeft overal ter wereld lof ontvangen (Bestand)

Mumbai:

Een van de dichtstbevolkte sloppenwijken ter wereld, de Dharavi in ​​Mumbai, was al snel een coronavirus-hotspot geworden. Het eerste geval werd in april gemeld en sindsdien is het aantal gevallen snel toegenomen. Maar de uitgestrekte sloppenwijk, waar sociale afstand een luxe is, lijkt het dodelijke virus te hebben getemd – althans voorlopig.

Er zijn vandaag slechts twee gevallen gemeld in Dharavi, de grootste sloppenwijk van Azië, waarmee het totale aantal gevallen in de overvolle sloppenwijk op 2.531 komt, aldus de autoriteiten vandaag. Er zijn slechts 113 actieve gevallen in het gebied.

De afgelopen dagen registreerde Dharavi alleen eencijferige groei, behalve op zaterdag toen er 10 gevallen werden geregistreerd. Tot nu toe zijn meer dan 2000 patiënten hersteld.

De sloppenwijk, waar de meeste gezinnen zelfs gemeenschappelijke toiletten delen en smalle steegjes moeten gebruiken om te passeren, leek sociale afstand onmogelijk. Toch is het aantal gevallen sinds mei in het gebied sterk gedaald.

Op 22 juli hadden vijf personen de sloppenwijk positief getest met een bevolking van meer dan 6,5 lakh, terwijl er op 23 juli zes gevallen werden toegevoegd.

Het succes van Dharavi bij het afvlakken van de curve heeft de hele wereld geprezen. Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie heeft Dharavi geprezen in haar strijd tegen het coronavirus.

Maar de bocht in Dharavi afvlakken was niet eenvoudig.

Autoriteiten zeggen dat ze op vier Ts vertrouwden – traceren, volgen, testen en behandelen.

Artsen en privéklinieken bedekten, als onderdeel van proactieve screening- en koortskampen, maar liefst 47.500 huizen, terwijl 14.970 mensen werden gescreend in mobiele bestelwagens, zei een ambtenaar van de burgerlijke instantie.

READ  Natsu maan! Zomervakantie in de twintigste eeuw beschrijft het dagelijkse leven en de personages

Maharashtra Chief Minister Uddhav Thackeray start maandag in Dharavi een plasmadonatieprogramma voor primaire screening van herstelde COVID-19-patiënten in het gebied.

Maharashtra is de zwaarst getroffen staat van het land met meer dan 3,75 lakh-gevallen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *