Florida overtreft het coronavirus-aantal in New York en registreert 78 doden

Florida overtreft het coronavirus-aantal in New York en registreert 78 doden

ORLANDO, Fla. – Meer dan 9.300 nieuwe coronavirusgevallen werden zondag in Florida gemeld, samen met nog eens 78 nieuwe sterfgevallen.

Vanaf zondag had Florida 423.855 gevallen van coronavirus, nog eens 9.344 gevallen van de vorige dag en 5.972 totale sterfgevallen, volgens het Florida Department of Health. In het weekend overtrof Florida de staat New York met de op één na hoogste caseload in de VS, met alleen Californië achter zich.

Het aantal nieuwe gevallen was vorige week lager dan op andere dagen, maar de caseloads die op zondag zijn vrijgegeven, zijn doorgaans kleiner vanwege het gebrek aan werknemers die gegevens invoeren of in laboratoria die monsters testen.

De gemiddelde mediane leeftijd van coronaviruspatiënten in Florida was 40, zei de gezondheidsafdeling.

Bijna 3,4 miljoen Floridianen zijn getest op het virus. De nieuwe gevallen die in het weekend zijn getest, hadden een positief percentage van 11%, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Er zijn nieuwe sterfgevallen gemeld in Alachua, Broward, Dade, Duval, Escambia, Hardee, Hendry, Hernando, Hillsborough, Indian River, Lake, Marion, Martin, Palm Beach, Pasco, Pinellas, Polk, Seminole, St. Lucie, Volusia en Walton provincies.

De gezondheidsdienst van de staat registreerde de afgelopen week 781 COVID-19-sterfgevallen voor een gemiddelde van 126 sterfgevallen per dag op zondag, iets minder dan het wekelijkse gemiddelde van zaterdag van 127 sterfgevallen per dag.

Florida had vanaf zondag 8.951 coronavirusgerelateerde ziekenhuisopnames.

READ  Random: man redt 'verlaten' Nintendogs, wordt sensatie op TikTok

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *