Dharavi Model Only Way, Say Maharashtra Officials As New Hotspots Emerge

Ambtenaren voeren nu huis-aan-huis screening uit in de nieuwe hotspots (Bestand)

Kalyan, Maharashtra:

Maharashtra registreerde vrijdag 8.308 nieuwe COVID-19-gevallen met 1.214 gevallen uit Mumbai. Maar in een aanhoudende zorgwekkende trend kwamen 3.884 van de totale zaken uit de Thane-divisie, waarvan een groot deel de metropoolregio Mumbai vormt.

De satellietsteden van Mumbai – Thane en Kalyan-Dombivali – lijken nu op te duiken als de nieuwe coronavirus-hotspots in de staat, waarbij het hele Thane-district (stad en platteland) 631 gevallen meldt, terwijl Kalyan-Dombivali Municipal Corporation op vrijdag 461 nieuwe gevallen meldt.

De opkomst van nieuwe hotspots rond Mumbai blijft een uitdaging voor het staatsbestuur, omdat het worstelt om de golf van zaken in de staat te beheersen. Gebieden in de Metropoolregio Mumbai grenzend aan Mumbai, zoals Kalyan-Dombivali Municipal Corporation, Thane Municipal Corporation, Ulhasnagar Municipal Corporation, Mira-Bhayandar Municipal Corporation melden elke dag enorme pieken in zaken.

Donderdag werden 8.641 nieuwe gevallen van COVID-19 gemeld in Maharashtra, waarvan 1.476 vanuit Mumbai. De stad Thane en het platteland rapporteerden meer dan 800 gevallen, Kalyan-Dombivali meldde 590 gevallen en Vasai-Virar meldde donderdag 326 gevallen.

4.473 van de 8.641 gevallen waren afkomstig van de Thane-divisie, die het grootste deel van het grootstedelijk gebied van Mumbai vormt. De staat meldde donderdag 266 COVID-19-sterfgevallen, waarvan 56 uit Mumbai.

Dr Vijay Suryavanshi, gemeentelijk commissaris van Kalyan-Dombivali Municipal Corporation, zei tegen NDTV dat het Dharavi-model de enige manier is om de situatie onder controle te houden. Dit nadat de minister van Milieu, Toerisme en Protocol van de staat Aaditya Thackeray het gebied bezocht om de situatie te inventariseren en aandrong op een agressievere aanpak om het virus te achtervolgen.

READ  Pokemon Scarlet & Violet-spelers genieten van de ‘coole’ interactie met de in-game streamer

“We starten een campagne met de naam ‘Family Doctor COVID War Fighter’. Ze zullen als onze uitgestrekte armen zijn. We nemen hun hulp en vormen clusters van deze artsen. In deze cluster zullen we antigeentesten ondergaan en in de volgende tien 15 dagen scannen we de hele bevolking. “

Burgemeester Kalyan-Dombivali Vinita Rane vertelde NDTV: “Om de verspreiding van het coronavirus in de jurisdictie van de gemeentelijke Kalyan-Dombivali Corporation te stoppen, hebben we, na bespreking met parlementslid Dr. Shrikant Shinde en de gemeentelijke commissaris, besloten huisartsen in de stad te benaderen en ook antigeentesten uitvoeren. Dit wordt nu uitgevoerd en huisartsen en vrijwilligers zullen iedereen benaderen. Deze formule zal in de hele stad worden geïmplementeerd. We denken dat we met deze formule de verspreiding van het virus kunnen stoppen. “

Dr. Prashant Patil, secretaris van de Indian Medical Association-Kalyan, vertelde NDTV: “We hebben de deur-tot-deur-screening uitgevoerd en het resultaat is zeer goed. We hebben de eerste dag 7.000 patiënten gescreend en 60 positieve patiënten gevonden die werden getest en geïsoleerd. We zijn begonnen met het Dharavi-patroon en eind juli zou het aantal gevallen moeten afnemen. “

Autoriteiten zeggen dat terwijl een nieuwe afsluiting is opgelegd, ze weten dat dit niet de oplossing kan zijn. Veel van de 18 lakh-inwoners gaan naar Mumbai voor werk, wat een hotspot was toen de ontspanningen in de lockdown vorige maand begonnen. Dat ze geloven is een van de redenen voor de piek in gevallen. Maharashtra heeft een sterftecijfer van 3,91% terwijl het positiviteitspercentage in de staat 19,7% is. De staat heeft een herstelpercentage van 54,81%.

READ  Activision heeft een grootschalig door fans gemaakt Call of Duty-project stopgezet

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *