Sunil Chhetri: Naast gebeden heeft de door overstromingen getroffen Assam aandacht en hulp nodig

Sunil Chhetri

Sunil Chhetri scoorde een beugel om India te helpen zondag Kenia te verslaan.IANS

Sunil Chhetri, aanvoerder van het Indiase herenvoetbalteam, riep vrijdag de aandacht en hulp op voor de noordoostelijke staat Assam, die te kampen heeft met overstromingen te midden van de aanhoudende COVID-19-pandemie.

“Naast de gebeden heeft Assam zoveel mogelijk aandacht en hulp nodig om te herstellen van de overstromingen die het te verduren krijgt”, zei Chhetri in een tweet.

Sunil Chhetri tweets voor Assam tijdens overstromingen

“Er is een aanzienlijk aantal mensenlevens verloren gegaan – zowel mens als dier en ik kan alleen maar oprecht hopen dat het aantal niet zal stijgen”, voegde de aanvoerder van het Indiase herenvoetbalteam eraan toe.

Meer dan 70 mensen zijn omgekomen, terwijl ongeveer 40 lakh-mensen in 27 van de 33 districten van de staat zijn getroffen door de overstromingen in de staat Assam.

Hoewel de door overstromingen getroffen 27 districten, 23 – Dhemaji, Udalguri, Darrang, Biswanath, Sonitpur, Baksa, Lakhimpur, Chirang, Barpeta, Bongaigaon, Kokrajhar, Dhubri, South Salmara, Goalpara, Kamrup, Golaghat, Jorhat, Sivasagar, Majuli, Dibrugarh, West Karbi Anglong, Karbi Anglong en Tinsukia – zijn het zwaarst getroffen.

Assam overstroomt 2020

IANS

Naast erosie van rivieroevers op een groot aantal plaatsen, zijn wegen, dijken, bruggen, duikers en andere infrastructuur op veel locaties in 27 districten beschadigd, zeiden de functionarissen van de Assam State Disaster Management Authority (ASDMA), eraan toevoegend dat enkele honderden huizen waren geheel of gedeeltelijk beschadigd door de overstroming.

De National Disaster Response Force en het State Disaster Response Force-personeel, samen met het lokale bestuur, werken voortdurend aan het redden van de getroffen mensen en het verlenen van hulpdiensten, waaronder de distributie van het benodigde materiaal aan de gestrande dorpelingen.

READ  De nieuwe gamingmonitor van Corsair buigt naar een gebogen scherm

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *