COVID-19-gemeenschap verspreid in enkele Thiruvananthapuram-gebieden: Pinarayi Vijayan

COVID-19-gemeenschap verspreid in enkele Thiruvananthapuram-gebieden: Pinarayi Vijayan

Pinarayi Vijayan heeft echter uitgesloten dat een volledige lockdown wordt afgedwongen (Bestand)

Thiruvananthapuram:

Communautaire transmissie van coronavirus vindt plaats in een paar kustgebieden van de hoofdstad van Kerala, Thiruvananthapuram, zei premier Pinarayi Vijayan vrijdag toen hij de sluiting in de getroffen regio’s aankondigde. Hij zei echter dat de deelstaatregering toegerust is om de snelle groei van COVID-19-zaken aan te kunnen en dat er geen algehele sluiting nodig is.

“De situatie is zeer ernstig in sommige delen van de kust van Thiruvananthapuram, waar de verspreiding snel is verlopen. De gemeenschap verspreidt zich in gebieden als Pullivula, Poonthura,” zei de heer Vijayan.

India heeft tot nu toe meer dan een miljoen gevallen gemeld, waaronder meer dan 25.000 doden. Het land staat op de derde plaats op de lijst van de door het coronavirus getroffen landen. Het centrum heeft echter niet verklaard dat de natie de transmissiefase van de gemeenschap is binnengegaan.

Vrijdag werden 791 nieuwe COVID-19-gevallen gemeld in de staat, waarvan 532 infecties via lokale contacten. Bron van infectie bij 42 mensen is onbekend. Het totaal aantal coronavirusgevallen in de staat heeft 11.066 bereikt.

Thiruvananthapuram meldde vrijdag 246 nieuwe gevallen, waarvan 240 besmet via lokale contacten. Het stadsgebied van de hoofdstad is afgesloten.

Vijayan heeft echter de handhaving van een volledige lockdown uitgesloten.

“Er zal nu alleen clustergebaseerde lockdown zijn en we denken niet aan volledige lockdown. Ik kan je verzekeren dat de situatie is zoals verwacht en we zijn bereid om ermee om te gaan. We hebben de spread tot nu toe kunnen beperken”, voegde hij eraan toe .

READ  'Ik denk dat we ons goed voelen. Ik ben het niet met hem eens.'

Vanaf zaterdag wordt in de kustgebieden van Thiruvananthapuram – die is opgedeeld in drie zones – een afsluiting gehandhaafd. Er komen meer beperkingen in de hoofdstad, zei hij.

Written By
More from Aubrey Mason

Er is een manier om xCloud op Windows 10 te spelen en Xbox-games uit te zenden

Voor de geplande lancering in het voorjaar van 2021, XCloud-project– Xbox Game...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *