DirectStorage API zal erg handig zijn voor pc-games, zegt Metro Developer 4A Games

Toen Microsoft de technologie onder zijn Xbox Series X-console onthulde, werd de nieuwe DirectStorage API aangeprezen als een essentieel onderdeel voor het optimaliseren van I/O-bewerkingen in games dankzij meerdere I/O-wachtrijen, prioritering en verminderde latentie. Dit zal helpen de CPU-belasting te verminderen en uiteindelijk hardware I/O-mogelijkheden te ontgrendelen, wat resulteert in kortere laadtijden en een betere algehele ervaring.

Microsoft heeft uiteindelijk onthuld dat DirectStorage ook naar een Windows-pc zal worden geporteerd en naast compatibele technologieën zoals NVIDIA RTX IO kan werken.

Microsoft DirectStorage API voor Windows 10 ondersteunt PCIe 3.0 NVMe SSD’s en DX12 GPU’s

Met een beperkte ontwikkelaarspreview gepland voor deze zomer, konden we het niet laten om 4A Games Senior Rendering Programmer Ben Archard hierover te vragen als vervolg op de Tech Press Roundtable Q&A gewijd aan de Metro Exodus Enhanced Edition.

Microsoft brengt binnenkort DirectStorage API op pc uit, hoe handig is het om wereldwijde games zoals Metro Exodus te ontgrendelen?

Ben Arshard: Welnu, het trefwoord daar is nuttig en ik denk dat het erg nuttig zou zijn. Snellere leestoegang zorgt niet alleen voor snellere laadtijden, maar zorgt ook voor een snellere activastroom. Het lijkt er dus op dat dit niet alleen meer inhoud in de omgeving belooft, maar dat er waarschijnlijk ook meer diverse inhoud zal zijn, zoals grote activa zoals HD-decoraties en geometrie die sneller in en uit kunnen worden gemigreerd. We hopen dat dit verder wordt verbeterd door de slimme mogelijkheden voor het ophalen van inhoud die technologie zoals Sampler Feedback biedt. Dus ja, ik denk dat we de opkomst zien van een aantal echt coole nieuwe technologieën die echt het potentieel van dit type opslag ontsluiten.

Tijdens de Game Stack Live 2021-ontwikkelaarspresentatie in april deelde Microsoft wat aanvullende informatie over hoe DirectStorage werkt op Windows-pc’s. Alle GPU’s zullen DirectX 12-compatibel zijn, hoewel wordt verwacht dat DirectX 12 Ultimate grafische kaarten optimaal zijn; Op het SSD-front worden PCIe 3.0-schijven ondersteund naast de nieuwere PCIe 4.0, hoewel SSD’s die de nieuwste PCI Express-standaard ondersteunen waarschijnlijk een grotere prestatieverbetering zullen krijgen.

READ  Victoria 3 wordt bevestigd met de aankondiging van PDXCon 2021

Written By
More from Max Mcgee
Capcom zegt dat Devil May Cry 5 Special Edition niet naar PC • Eurogamer.net zal komen
Devil May Cry 5 Special Edition komt niet uit op pc, heeft...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *