Dirt 5-prestatiemodus op Xbox Series X werkt nu net zo goed als PS5

Dankzij de nieuwe 2.00-update zou de Xbox Series X Performance Mode van Dirt 5 nu net zo goed moeten werken als op de PlayStation 5.

Codemasters heeft Update 2.00 uitgerold voor Vuil 5, wat met name de Prioritize Frame Rate-modus van het spel verbetert Xbox-serie X, dus de racer zou nu zowel op de console als op de PlayStation 5. Bij de lancering, Vuil 5’s De 120 fps-compatibele prestatiemodus had moeite om competent te werken op de nieuwste console van Microsoft, met als hoogtepunt een drastische visuele downgrade vergeleken met de prestaties van de titel op PS5.

Technische analisten namen bij de lancering nota van het probleem en benadrukten wat een bug leek te zijn. In wezen veroorzaakte de prestatiemodus met prioriteit voor framesnelheid visuele haperingen die de prominentie van texturen, schaduwen en meer in Vuil 5’s Xbox Series X-iteratie. Deze zelfde bug leek niet aanwezig op het PS5-versie van Vuil 5. Gelukkig is het probleem inmiddels opgelost door Codemasters.

Blijf scrollen om te blijven lezen
Klik op de onderstaande knop om dit artikel in snelle weergave te starten.

Verwant: EA steelt F1, Dirt 5-uitgever van Take-Two in Sudden Bidding War

Vuil 5 Update 2.00 introduceert een hele reeks wijzigingen, inclusief die met betrekking tot visuele fixes. Patch-opmerkingen staan ​​op Codemasters‘officiële website voor de racer onthult dat visuele verbeteringen vooral aanwezig moeten zijn voor de modus die voorrang geeft aan de framesnelheid op Xbox Series X. Over deze kwestie schetsen de patch-opmerkingen de toevoeging van: “fVerdere algemene visuele en prestatieverbeteringen over de hele linie, inclusief visuele updates van de ‘Prioritize Frame Rate’ / 120hz-modus op Xbox Series X. “De andere visuele verbeteringen van de patch introduceren betere FPS-ondersteuning voor de beeldkwaliteitsmodus aan PlayStation 4 en Xbox One, repareer flikkeringen die opdoken tijdens nachtelijke evenementen, en verhelp een probleem dat ervoor zorgde dat het spel vastliep op het tabblad Carrière-sponsors.

READ  Kunt u PS5, Xbox Series X niet vinden? Hier leest u hoe u er een kunt vinden
DIRT 5 Ice Drift

Het lijkt erop dat de update al een succes is, met Digital Foundry’s John Linneman bevestigde de “lage geometrie bug“die eerder de Xbox Series X-versie van Vuil 5 is inderdaad gecorrigeerd. Daarom zou de racer nu veel soepeler op alle platforms moeten werken. Dit is om te hopen dat spelers geen verdere problemen tegenkomen. Vuil 5 een rotsachtige weg afgelegd in de aanloop naar de lancering in november. Ten eerste heeft het meerdere vertragingen doorstaan. Velen herinneren zich dat misschien Codemasters heeft de release van de titel gepusht bij twee verschillende gelegenheden binnen een tijdsbestek van een maand. Maar blijkbaar kwamen de zaken weer op de rails.

En Codemasters sluit het jaar niet alleen goed af vanwege het soepele herstel op de laatste dag Aarde binnenkomst. Twee grote uitgevers, Elektronische kunst en Take-Two Interactive, hebben interesse getoond om het bedrijf voor het einde van het eerste kwartaal van 2021 te kopen. Take-Two zette de eerste stap, gevolgd door EA die een gatecrashing-bod van bijna $ 1 miljard uitbreidde. Of EA’s “overwinning” hier nu wel of niet permanent is (aangezien het bedrijf een civiele overname in een vijandige biedingsoorlog heeft veranderd), het lijkt erop dat Codemasters er nu redelijk goed uitziet.

De volgende: Dirt 5: Hoe je gemakkelijk races kunt winnen (tips, trucs en strategieën)

Vuil 5 is beschikbaar op pc, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X | S.

Bron: Codemasters, John Linneman

Cyberpunk 2077 Takemura

Hoe Takemura te redden in Cyberpunk 2077


Written By
More from Vanessa Hale

Cyberpunk 2077-spelers ontdekken nog een Cut-functie

Cyberpunk 2077 Spelers hebben schijnbaar nog een andere geschrapte functie ontdekt die...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *