Trump-administratie verhoogt de hitte op Huawei

Trump-administratie verhoogt de hitte op Huawei

De regering-Trump intensiveerde zijn optreden tegen Huawei en legde nieuwe beperkingen op aan de toegang van de Chinese smartphonegigant tot cruciale componenten.

Het Amerikaanse ministerie van Handel zei maandag dat het de regels zal verscherpen die eerder dit jaar zijn vastgesteld en die voorkomen dat Huawei halfgeleiders verkrijgt zonder een speciale licentie – dit keer voorkomt dat zelfs niet-Amerikaanse bedrijven onderdelen aan Huawei verkopen als die onderdelen zijn geproduceerd met Amerikaanse technologie.

President Trump zei maandag in een interview met Fox News dat Huawei Amerikanen bespioneert, eraan toevoegend dat het bedrijf “een ramp is”.

“Vroeger hadden ze vrij spel over ons land”, zei Trump, de Chinese techgigant “Spywei”. “Wat er gebeurt, is dat Huawei naar buiten komt en dat ze ons land bespioneren.”

Huawei heeft ontkend dat het Amerikaanse burgers bespioneert voor de Chinese regering.

In 2017 heeft China de ‘National Intelligence Law’ uitgevaardigd, waarin staat dat ‘elke organisatie of burger het staatsinlichtingenwerk moet ondersteunen, bijstaan ​​en eraan zal meewerken’.

De economische zwarte lijst van bedrijven die zijn aangesloten bij Huawei door de Amerikaanse regering zal met 38 groeien tot een totaal van 152, waarbij minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zegt dat “Huawei voortdurend heeft geprobeerd om de Amerikaanse beperkingen te omzeilen”.

Minister van Handel Wilbur Ross vertelde Fox Business dat de beperkingen op door Huawei ontworpen chips die in mei werden opgelegd, hen ertoe brachten een aantal ontwijkende maatregelen te nemen. Ze gingen via derden, ‘zei Ross. “De nieuwe regel maakt duidelijk dat elk gebruik van Amerikaanse software of Amerikaanse fabricageapparatuur is verboden en een licentie vereist.”

READ  Hassan breekt Europees record op 10 kilometer bij alternatieve FBK Games | NU

Een nieuwe, aparte regel vereist dat bedrijven op de economische zwarte lijst een licentie verkrijgen wanneer een bedrijf als Huawei optreedt “als koper, tussenontvanger, uiteindelijke ontvanger of eindgebruiker.”

De afdeling bevestigde ook dat het geen tijdelijke algemene licentie zal verlengen die vrijdag is verlopen voor gebruikers van Huawei-apparaten en telecommunicatieproviders. Partijen moeten nu nieuwe vergunningaanvragen indienen voor eerder geautoriseerde transacties.

Bestaande Amerikaanse beperkingen hebben al een zware impact gehad op Huawei en zijn leveranciers. De beperkingen van mei worden pas op 14 september volledig van kracht.

Eerder deze maand meldde het financiële tijdschrift Caixin dat Huawei volgende maand zal stoppen met het maken van zijn vlaggenschip Kirin-chipsets vanwege Amerikaanse druk op leveranciers.

Met paaldraden.

Written By
More from Aubrey Mason

Fitbit Sense, Versa 3, Inspire 2 nu beschikbaar voor pre-order

Fitbit heeft deze week haar nieuwste generatie smartwatches en fitnesstrackers gelanceerd Fitbit-gevoel,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *