Dit zijn allemaal nieuwe functies

De derde bètaversie van Android 12 is uitgebracht en komt met veel verbeteringen en nieuwe functies. We hebben ze voor je op een rijtje gezet, een overzicht vind je hier.

Android 12 derde bèta

van De derde bètaversie van Android 12 Het is een feit en hieronder vind je respectievelijk de belangrijkste verbeteringen en nieuwe functies. Vooral nr. 3 zal je verbazen.

1. Materiaal die je stijlt Wallpaper Picker:

Volgens Google zouden alle Android-versies van Android 12 volledig rond de gebruiker moeten draaien, daarom heeft het bedrijf al het geheel nieuwe ontwerp genaamd Material You ontwikkeld. Het door u verstrekte materiaal. In deze derde demo valt meteen op dat het materiaal van You bijna compleet is.

Zo wordt de behangkiezer stilaan hernoemd in de nieuwe Material You-stijl. We zien dat de UI meer afgerond is en daardoor beter aansluit bij de andere componenten. In dit artikel lees je wat je van Material You kunt verwachten.

2. Artikelen geïnterviewd door thema-engine

De langverwachte thema-engine is eindelijk te vinden in de wallpaper-kiezer. Op deze manier kunt u uw OS een kleurstijl geven op basis van de gekozen achtergrond. Onder andere de klok, tools en snelle instellingen zullen deze kleuren aannemen. U kunt op behang gebaseerde kleuren ook helemaal negeren en kiezen uit een selectie van primaire kleuren.

We zien hier ook een nieuwe optie “Themapictogrammen”, waardoor app-pictogrammen automatisch gekozen accentkleuren van de achtergrond vastleggen. Tenminste, als de ontwikkelaars er ondersteuning voor bieden. Het lijkt erop dat apps van derden op dit moment niet worden ondersteund, maar gelukkig ondersteunen de meeste populaire Google-apps ze al.

3. Lange schoten

We anticipeerden al op de functionaliteit in Android 11, en vonden hier pas de eerste geruchten, en nu is het dan eindelijk te vinden in Android: “scrollable screenshots” of lange screenshots. Wat andere fabrikanten al hebben, komt nu alleen naar Android. Deze functie combineert screenshots tot één lange afbeelding. Het vastleggen van deze lange screenshots is handig als je bijvoorbeeld een WhatsApp-gesprek of een webpagina wilt vastleggen. Google werkt aan een gebruiksvriendelijke interface waarmee u precies het gewenste gedeelte in de schermafbeelding kunt bijsnijden. Het werkt op dezelfde manier als de manier waarop u een afbeelding bijsnijdt.

Volgens Google werken lange screenshots alleen in bepaalde delen van de interface, zoals instellingen. Google zegt dat de functie zal worden uitgebreid in andere bètaversies.

Android 12 beta 3 officieel: dit zijn alle nieuwe functies

4. Verfijn je zoekopdracht

Beta 3 krijgt ondersteuning voor AppSearch, een krachtige nieuwe zoekmachine op het apparaat. Met AppSearch kunnen apps gegevens zodanig indexeren dat u ernaar kunt zoeken, evenals andere apps, als u daarvoor toestemming hebt gegeven. Meerdere talen worden ondersteund, maar Nederlands zal waarschijnlijk niet de eerste zijn.

5. Verbeteringen in de privacyindex

In de tweede bèta zagen we de privacy-indicatoren voorbij gaan. Dit verschijnt wanneer de camera of microfoon actief is op uw telefoon. In de snelle instellingen kun je dan zien welke app er gebruik van maakt en deze toestemming kun je eventueel weer intrekken. In de derde bèta krijgen deze privacy-indicatoren ondersteuning voor apps op volledig scherm (immersive-modus).

Daarnaast kunnen bedrijven nu ook limieten stellen aan deze privacy-indicatoren.

6. Automatisch sneller roteren

Google heeft de functie voor automatische schermrotatie verbeterd met gezichtsherkenning. Deze gebruikt de camera aan de voorkant voor beter zicht wanneer het scherm moet draaien. Dit is vooral handig voor mensen die hun apparaten bijvoorbeeld liggend op de bank of in bed gebruiken.

Google heeft ook schermrotatie gemaakt met behulp van een machine learning-algoritme 25% sneller.

7. Android 12 voor games

Tijdens de Game Developers Summit heeft Google het Game Control Panel aangekondigd en kunt u spelen terwijl u downloadt. Beide zijn in de derde bètaversie. Nieuwe Game Mode API’s stellen ontwikkelaars in staat om spelers te adviseren op basis van hun spelprestaties, zoals een betere batterijduur voor lange ritten of Performance Mode voor maximale framerate. Deze API’s worden gekoppeld aan de aankomende gameconsole die tijdens het spelen snelle toegang biedt tot belangrijke hulpprogramma’s. De gameconsole zal later dit jaar beschikbaar zijn op bepaalde apparaten.

Ondertussen kun je met ‘Play as you Download’ een game spelen terwijl deze nog wordt gedownload uit de Play Store. Hoe dit precies werkt lees je hier.

Android 12 beta 3 officieel: dit zijn alle nieuwe functies
Speel tijdens het downloaden van rechts

Tijdlijn voor Android 12

Google brengt altijd preview- en bètaversies uit van de nieuwe Android-versie. Dat is ook dit jaar het geval, en je kunt hun releasedatums hieronder bekijken.

Android 12 beta 3 officieel: dit zijn alle nieuwe functies
Android 12-releaseschema

Installeer Android 12 Beta 3

De derde bèta van Android 12 is nu beschikbaar voor de nieuwste Pixel-telefoons en in dit artikel laten we u zien hoe u de nieuwe functies op uw Pixel-telefoon kunt gebruiken. Als je de tweede bèta al op je telefoon hebt, zou je de tweede bèta als een over-the-air (OTA) update moeten ontvangen. Dit jaar zijn er ook telefoons van andere fabrikanten die daadwerkelijk kunnen genieten van Android 12 en een overzicht van deze telefoons vind je hier.

Wat vind je van de Android 12-functies die Google in de derde bèta aankondigde? Welke nieuwe features zou jij graag zien in de stabiele versie van Android 12? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Meer informatie over Android 12

Voor meer informatie over Android 12 kunt u altijd onze speciale Android 12-pagina bezoeken. We werken deze pagina regelmatig bij met nieuwe geruchten, nieuws, video’s, tips, beschikbaarheid en meer, dus het is de moeite waard om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je altijd het laatste Android 12 nieuws bij de hand.

Bekijk ook de uitgebreide video met alle nieuwe mogelijkheden in Android 12 die Sebastian Editor voor ons heeft Instagram-account Ontwikkelde. Je kunt de video hieronder bekijken en hier op Instagram gezien worden.

Op de hoogte blijven van het laatste Google I/O 2021 nieuws? dan downloaden Onze Android-app en volg ons op Telegram Aan Twitter. Bekijk ook onze AW-community voor een overzicht van de meest populaire AW-leden.

READ  Aanstaande zondag 11 oktober: allereerste virtuele editie van de 4 Mijl van Groningen
More from Madison Garrett

Kingdom: Classic is nu gratis te behouden in de Humble Store

Kingdom, uitgebracht in 2015, is een side-scrolling managementgame in pixelstijl over de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *