DMG Radio is nu bijna overal in Zuidoost-Brabant te ontvangen via de Ziggo mediabox

DMG Radio werd onlangs bijna overal in Zuidoost-Brabant ontvangen via de Ziggo-mediabox op kanaal 918. Ziggo zendt sinds eind maart geen kabelradiostations meer uit, maar wanneer je de Ziggo Radio-pagina op tv kiest, kun je blijven luisteren naar verschillende radiostations.

Om een ​​DMG te beluisteren via de Ziggo mediabox, druk je op de “Radio” knop op de afstandsbediening. Kies vervolgens “Alle Radio Stations” en zoek naar DMG Deurne op kanaal 918. Druk na het selecteren van DMG Deurne op de “OK” knop en de mediabox speelt het radiosignaal van de DMG af via de TV. Heb je onderstaande mediabox van Ziggo, dan vind je de DMG onder “Local Broadcasters”.

autoradio
Ook kun je in de omgeving van Deurne naar DMG-radio luisteren met een draagbare radio, wekkerradio of in de auto via 106.2 FM. Online kun je een DMG-radiostation beluisteren via verschillende apps van bijvoorbeeld TuneIn, maar ook via dmgdeurne.nl en via de DMG-app, die gratis te downloaden is in Google Play en de App Store. Als je een Google Nest Hub, Nest Mini of speaker met Alexa gebruikt en naar DMG wilt luisteren, zeg je ‘Hey Google (of Alexa) zet DMG Radio aan’. Uw slimme luidspreker speelt de DMG-radio af.

draad antenne
Mensen in de gemeente Deurne die willen blijven luisteren naar DMG-radio op hun stereo-installatie die voorheen op de Ziggo-kabel was aangesloten, wordt geadviseerd om de coaxkabel die nu tussen de radio en het stopcontact in de muur zit los te koppelen. Dan koop je een bekabelde antenne die voor ongeveer drie euro verkrijgbaar is in verschillende elektronicawinkels, maar ook Online. Vervolgens sluit je deze antenne aan op je radioconnector waarop eerst de coaxkabel was aangesloten en kun je weer naar de DMG-radio luisteren, maar dan over de 106.2 FM terrestrische frequentie.

READ  Hier zijn we dan, twee maanden na de vaccinatie

Andere leveranciers
DMG Radio is dit jaar niet alleen te horen op tv in Ziggo, maar ook van alle andere aanbieders via de tv-zender waar je alle radiostations bij elkaar kunt vinden. “We zijn achter de schermen erg druk bezig om ons daarop voor te bereiden”, legt DMG-president Ewan Gigspers uit. “Tot een paar maanden geleden konden we tot 80% van alle Deurne-bewoners bereiken met Ziggo’s draadloze transmissie over de kabel, maar door de komst van glasvezel naar de gemeente raken luisteraars meer verspreid en sluiten ze zich aan bij andere providers.”

Enorme kosten
“Dus voordat we bijna iedereen via de kabel kunnen bereiken, moeten we onze signalen nu aansluiten op zo’n dertig actieve providers in onze gemeente. Door de komst van glasvezels zijn we nu genoodzaakt te kiezen voor dure constructies om onze luisteraars. Natuurlijk zullen we dat doen. Dat ondanks de hoge kosten die ermee gemoeid zijn, want de luisteraar is voor ons het allerbelangrijkst”, legt de DMG-voorzitter uit.

Hieronder vindt u de verschillende huidige mogelijkheden om naar DMG Radio te luisteren.

  • via televisie. Als je een digitale tv van Ziggo hebt, kun je ook naar de radio luisteren op je tv. Hoe dit werkt, hangt af van de aangesloten mediabox. tot Ziggo plan stap voor stap Lees hoe het gaat. Dit is een gratis optie. Het opzetten vergt wel enige vaardigheid. DMG radio is te vinden op kanaal 918 in het radiomenu.
  • Met FM-antenne. Ziggo-klanten kunnen een gratis antennekabel vragen. Het signaal dat je ontvangt gaat door de ether of door de lucht. Een makkelijke en gratis optie, je ontvangt direct DMG Radio op 106.2 FM. U kunt ook naar DMG luisteren op 106.2 FM via mobiele radio’s, wekkerradio’s en autoradio’s met FM-ontvangst.
  • Met digitale radio-ontvanger. Dat kan ook in Ziggo digitale ontvanger Koop het, het kost 50 euro. Het apparaat maakt verbinding met uw huidige stereosysteem. DMG-radio is te vinden op de digitale radio-ontvanger op kanaal 918.
  • Koop een nieuwe digitale internetradio. Veel modellen zijn te koop via elektronicawinkels en webwinkels. U ontvangt bijvoorbeeld een DMG-radio via discipline.
  • Online. Tienduizenden zenders van over de hele wereld zijn online te vinden, waaronder bekende als Radio 1 t/m Radio 6, BNR, Radio 10 Q-Music of DMG Radio. Je kunt het eenvoudig beluisteren via de browser van je computer, tablet of smartphone. U kunt DMG ook ontvangen via de DMG-app, die gratis kan worden gedownload van Google Play en de App Store.
READ  Filmtips week 41 (2020): Rihanna en David Attenborough
More from Madison Garrett
76ers vs Tottenham: wedstrijdkansen, goknotities en voorspelling voor zondag
Lijst met games van deze week voor Philadelphia 76ers Het is misschien...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *