DNC-voorzitter zegt dat caucuses moeten eindigen na het debacle in Iowa in 2020

DNC-voorzitter zegt dat caucuses moeten eindigen na het debacle in Iowa in 2020

Tom Perez, voorzitter van de Democratische Nationale Commissie, riep de Democraten op om bij toekomstige verkiezingen de presidentsverkiezingen op te geven.

In een toespraak tot de Associated Press zei de voorzitter van DNC: “Ik denk dat we tegen 2024 iedereen een primaire staat moeten hebben.”

Perez verwees niet naar het debacle van de Democratische caucus in Iowa in februari, dat in beroering veranderde toen een glitchy nieuwe app die werd ontwikkeld om te helpen bij het tellen van de stemmen, niet werkte.

Precinct-voorzitters in de hele staat ondervonden problemen met het downloaden van of inloggen op de app, een van de manieren waarop ze de resultaten van hun kleinere, individuele voorverkiezingen naar de Democratische Partij van Iowa moesten kunnen sturen.

De chaos leidde tot dagen van onzekerheid over de uitkomst van de eerste caucus in de natie, waarin zowel senator Bernie Sanders (I-Vt.) Als voormalig burgemeester van South Bend Pete Buttigieg de overwinning uitriepen en opriepen tot de re- het verzamelen van stemmen.

Hoewel de termijn van de DNC-voorzitter afloopt vóór het nominatieproces van de Democratische president in 2024, zei Perez dat hij van plan is “de preekstoel te gebruiken als een voormalige voorzitter om ervoor te zorgen dat we doorgaan met de veranderingen”, zoals hij had geprobeerd te doen na het bittere 2016. primaire strijd tussen Hillary Clinton en Sanders.

Perez heeft eerder enkele wijzigingen aangebracht in het nominatieproces. In een poging om de banden met Sanders na de race van 2016 te herstellen, stemde Perez ermee in om superdelegates te blokkeren, iets dat Clinton naar de nominatie katapulteerde.

READ  Krampus is terug in Warzone, maar deze keer kan hij je geen pijn doen

Met paaldraden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *