Document waarin Chinese inbraken in Ladakh worden toegegeven, verdwijnt van de website van het ministerie van Defensie

Document waarin Chinese inbraken in Ladakh worden toegegeven, verdwijnt van de website van het ministerie van Defensie

India-China: een gewelddadige confrontatie tussen Indiase en Chinese soldaten vond plaats in Galwan in juni

New Delhi:

China drong begin mei het Indiase grondgebied in het oosten van Ladakh binnen, bevestigde het ministerie van Defensie in een document dat sinds dinsdag op het nieuwsgedeelte van zijn website te zien is. Twee dagen na plaatsing op de website van Defensie ontbreekt de pagina.

“Chinese agressie neemt toe langs de Line of Actual Control (LAC) en meer in het bijzonder in de Galwan-vallei sinds 5 mei 2020. De Chinese kant is op 17 mei in de gebieden Kungrang Nala, Gogra en de noordoever van het Pangong Tso-meer overtreden. -18 “, zei het ministerie in de rubriek” Wat is er nieuw “op zijn website, onder de titel” Chinese agressie op LAC “.

In het document stond dat er op de grond interactie was tussen de strijdkrachten van beide partijen om de situatie onschadelijk te maken. Op 6 juni vond een vlagvergadering van de bevelhebbers plaats. “Er vond echter op 15 juni een gewelddadig persoonlijk incident plaats tussen de twee partijen, waarbij aan beide zijden slachtoffers vielen.”

Vervolgens, zei het document, vond er op 22 juni een tweede vergadering van de commandant van het korps plaats om de modaliteiten van de-escalatie te bespreken. “Hoewel de betrokkenheid en dialoog op militair en diplomatiek niveau tot wederzijds aanvaardbare consensus blijven komen, zal de huidige impasse waarschijnlijk worden verlengd”, aldus het ministerie.

“De situatie in Oost-Ladakh als gevolg van eenzijdige agressie door China blijft gevoelig en vereist nauwlettend toezicht en snelle actie op basis van de veranderende situatie”, voegde het eraan toe.

Vanmorgen is het document van de website verdwenen en werkt de link niet meer. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zei dat het document “niet door hem ging”.

Dit is de eerste keer dat een officieel document kennis heeft genomen van wat “Chinese agressie” wordt genoemd, sinds de spanning bij het LAC in mei begon en escaleerde tot de ergste strijd in decennia tussen de buren op 15 juni, toen 20 Indiase soldaten werden gedood in de lijn van plicht.

edk3jgcg

Dit is de eerste keer dat een officieel document kennis heeft genomen van wat “Chinese agressie” werd genoemd, sinds de spanning bij het LAC in mei begon

Na het incident zei het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de botsingen plaatsvonden vanwege Chinese pogingen om gebouwen op te richten “aan de overkant van de LAC” en dat Indiase soldaten werden tegengehouden om te patrouilleren.

Onder verwijzing naar een rapport over het nu verwijderde document tweette congresleider Rahul Gandhi vandaag: “Waarom liegt de premier?”

Tijdens een all-party meeting over de crisis in China in juni veroorzaakten de woorden van premier Narendra Modi protesten van de oppositie. “Noch heeft iemand ons grondgebied binnengedrongen of een post overgenomen. Onze strijdkrachten doen wat ze moeten doen om het land te beschermen, of het nu gaat om inzet, actie of tegenactie. Onze patrouillecapaciteit is vergroot door nieuw gebouwde infrastructuur, vooral langs LAC, ‘zei hij.

Later verduidelijkte het kantoor van premier Modi dat zijn opmerkingen dat er geen Chinese aanwezigheid aan onze kant van de LAC was “betrekking hadden op de situatie als gevolg van de moed van onze strijdkrachten”.

READ  Bouw grote en domme aangepaste ruimteschepen met vrienden in Cosmoteer

India en China hebben vijf gespreksrondes gehad over de-escalatie na de botsing in de Galwan-vallei. China heeft volgens topbronnen niet de troepen teruggetrokken uit alle gebieden die het in mei in Ladakh bij de LAC was binnengedrongen. China’s troepen zijn nog steeds aanwezig in de Depsang Plains-regio, Gogra en de Fingers-regio langs het Pangong-meer, waar India en China een wederzijdse uitschakeling waren begonnen door een bufferzone tussen beide zijden te creëren, zei India.

India heeft erop aangedrongen dat China zijn troepen moet terugtrekken uit de gebieden tussen vinger vier en acht. De bergsporen in het gebied worden ‘vingers’ genoemd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *