Donald Trump zal vandaag een ‘zeer belangrijk’ persoon vergeven. Raad eens wie het zal zijn

Who will Trump pardon today?

Wie zal de VS Prez Donald Trump vandaag gratie verlenen?

De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag (17 augustus) dat hij vandaag (dinsdag 18 augustus) gratie zou verlenen aan een “zeer, zeer belangrijke” persoon, maar voegde er ook aan toe dat het niet de leaker Edward Snowden of de voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn zou zijn.

Terwijl hij met verslaggevers van Air Force One sprak, zei Trump: “Morgen gratie verlenen aan iemand die heel, heel belangrijk is.”

De Amerikaanse president weigerde verdere details over de kwestie bekend te maken, behalve om te zeggen dat het niet Flynn of Snowden was.

Wie is Edward Snowden

Een voormalige contractant van de Amerikaanse National Security Agency (NSA) – Edward Snowden – die nu in Rusland woont nadat hij in mei via Hong Kong de Verenigde Staten was ontvlucht, had uitgebreide internet- en telefoonbewaking door de NSA onthuld.

Een paar dagen geleden zei de Amerikaanse president dat hij een gratie overweegt voor Snowden, die in 2013 een schat aan geheime dossiers overhandigde aan nieuwsorganisaties die enorme binnenlandse en internationale bewakingsoperaties van de Amerikaanse inlichtingendienst openbaar maakten.

Michael Flynn: voormalig Amerikaans veiligheidsadviseur

Voormalig nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn is het oudste lid van de regering van Trump geworden dat is aangeklaagd nadat hij schuldig had bevonden aan beschuldigingen dat hij tegen de FBI had gelogen over contacten met Rusland.

De aanklachten werden ingediend door speciale raadsman Robert Mueller, als onderdeel van zijn onderzoek naar vermeende Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen van 2016.

In een verklaring op 1 december gaf Flynn toe dat het “buitengewoon pijnlijk was om deze vele maanden van valse beschuldigingen van ‘verraad’ en andere buitensporige daden te verduren”.

READ  Star Wars: Squadrons Reviews Roundup

Hij vervolgde: “Zulke valse beschuldigingen zijn in strijd met alles wat ik ooit heb gedaan en waarvoor ik heb gestaan. Maar ik erken dat de daden die ik vandaag in de rechtbank heb erkend, verkeerd waren, en door mijn geloof in God werk ik eraan om de dingen recht te zetten.”

“Mijn schuldige pleidooi en mijn instemming om samen te werken met het Special Counsel’s Office weerspiegelen een beslissing die ik heb genomen in het beste belang van mijn familie en ons land. Ik aanvaard de volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden.”

Flynns korte ambtstermijn als nationale veiligheidsadviseur eindigde in februari na slechts 23 dagen op de baan.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geprobeerd de zaak tegen Flynn te seponeren onder druk van Trump en zijn bondgenoten.

Vorige maand gebruikte Trump zijn presidentiƫle macht om de straf van zijn oude vriend en adviseur Roger Stone om te zetten, die was veroordeeld wegens liegen onder ede tegen wetgevers die onderzoek deden naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016.

(Met ingangen van het bureau)

Written By
More from Max Mcgee
Hier is de Wolfenstein 3D x Super Monkey Ball-game waar je naar op zoek was
Super Monkey Ball. Wolfenstein 3D. De ene is een klassieker uit de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *