Wuhan organiseert een groot waterparkfeest omdat de bezorgdheid over het coronavirus afneemt

People watch a performance as they cool off at a water park in Wuhan, China on August 15.
Nu lijkt de centrale Chinese stad Wuhan het virus te hebben overwonnen, terwijl duizenden feestvierders zich verzamelden in een openluchtwaterpark voor een festival voor elektronische muziek – zonder enige maskers of sociale afstandsmaatregelen in zicht.

Tijdens het weekend was het Wuhan Maya Beach Water Park gevuld met feestgangers in zwemkleding die schouder aan schouder samengebonden waren, zwaaiend op het ritme van de muziek terwijl ze afkoelden in heuphoog water; anderen ontspanden zich op opblaasbare rubberen buizen die het zwembad tot de rand vulden, met weinig ruimte om rond te drijven.

De overvolle partyscene blijft ondenkbaar in veel delen van de wereld die nog steeds worstelen met het dodelijke virus. Wereldwijd zijn meer dan 21 miljoen mensen besmet, en elke dag worden tienduizenden nieuwe gevallen gemeld in de Verenigde Staten, Brazilië en India.

Maar in Wuhan is het leven geleidelijk weer normaal geworden sinds de metropool van 11 miljoen mensen in de provincie Hubei begin april een strenge 76-daagse lockdown heeft opgeheven. Sinds half mei heeft de stad geen nieuwe gevallen meer gemeld.
Het Wuhan Maya Beach Water Park is eind juni heropend, maar meer dan een maand seizoensgebonden regen had de menigte ontmoedigd om naar buiten te gaan. Het bezoekersaantal was begin augustus nog maar de helft van het niveau in dezelfde periode vorig jaar Hubei Daily, een mondstukkrant van de provinciale Communistische Partij, onder vermelding van een manager van het park.

Momenteel ontvangt het waterpark gemiddeld 15.000 dagelijkse bezoekers in het weekend en biedt het sommige bezoekers kortingen voor de halve prijs, meldde Hubei Daily.

Origineel epicentrum

READ  WhatsApp Down; Gebruikers in India en over de hele wereld Verbinding rapporteren, andere problemen: rapporteren

Het nieuwe coronavirus werd in december vorig jaar voor het eerst ontdekt in Wuhan. Als het oorspronkelijke epicentrum van de uitbraak zijn infecties in de stad goed voor bijna 60% van de meer dan 84.000 totaal bevestigde gevallen in heel China, volgens gegevens van de National Health Commission van het land en de Hubei Provincial Health Commission.

China heft de lockdown op Wuhan, ground zero van coronavirus-pandemie, op

Op 23 januari werd Wuhan afgesloten van de buitenwereld in een ongekende door de staat opgelegde lockdown om het zich snel verspreidende virus in te dammen. Alle vluchten, treinen en bussen werden geannuleerd en toegangen tot de snelweg werden geblokkeerd. Het openbaar vervoer in de stad werd stilgelegd en inwoners mochten hun gemeenschap niet verlaten – zelfs niet om boodschappen te doen.

Andere steden in de provincie Hubei volgden al snel dit voorbeeld en voerden soortgelijke beperkingen in.

De ingrijpende maatregelen, die meer dan 60 miljoen inwoners van Hubei troffen, zijn in China aangekondigd als een manier om het land een hoek om te slaan in zijn strijd tegen de uitbraak. In een grote blijk van vertrouwen bezocht de Chinese president Xi Jinping Wuhan op 10 maart, drie maanden nadat de uitbraak voor het eerst in de stad werd ontdekt.
Maar het virus kwam half mei weer terug, toen zes nieuwe gevallen werden ontdekt in een woongemeenschap in de stad. Gemeentelijke autoriteiten hebben een ambitieuze testrit voor nucleïnezuur in de hele stad uitgerold, waarbij in slechts negen dagen meer dan 6,5 miljoen tests werden uitgevoerd, volgens staatsmedia.

Shawn Deng van CNN in Peking heeft bijgedragen aan de berichtgeving.

READ  Dit is hoe je Stadia-games krijgt dankzij Google Opinion Rewards
Written By
More from Aubrey Mason

Kantoren gesloten, vervoer verboden in Bengalen COVID-insluitingszoneregels

West-Bengalen: het in- en uitstappen in insluitingszones wordt gecontroleerd (Bestand) Kolkata: Te...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *