Donald Trump zegt dat hij Snapback zal proberen om de sancties van de VN tegen Iran te forceren

Donald Trump voegde eraan toe dat de VS volgende week in beweging zullen komen.

Bedminster, VS:

Donald Trump zei zaterdag dat hij een controversiële “snapback” zal proberen om een ​​terugkeer van de VN-sancties tegen Iran af te dwingen, nadat de Veiligheidsraad het bod van Washington om het wapenembargo tegen de Islamitische republiek te verlengen, had afgewezen.

“We doen een snapback”, zei de president, verwijzend naar het betwiste argument dat de VS een “deelnemer” blijft aan de nucleaire deal met Iran van 2015 – ondanks de terugtrekking van Trump – en daarom een ​​terugkeer naar sancties kan afdwingen. als het ziet dat Iran zijn voorwaarden overtreedt.

De president voegde eraan toe dat de VS volgende week in actie zullen komen.

De nederlaag van Washington bij de Veiligheidsraad op vrijdag onderstreepte zijn isolement in Iran sinds Trump zich in 2018 terugtrok uit het akkoord.

Slechts twee van de vijftien leden van de Raad stemden voor de resolutie van de VS.

De Europese bondgenoten van Washington onthielden zich allemaal, Rusland en China stemden ertegen, en Iran bespotte de regering-Trump omdat ze de steun had gewonnen van slechts één ander land, de Dominicaanse Republiek.

Trump voerde zaterdag aan dat Iran nu een “ander balspel” was en dat het land niet langer de middelen heeft om terreur te sponsoren.

“Iran wil dat ik zo slecht verlies” bij de presidentsverkiezingen van november, voegde hij eraan toe.

Als Trump doorgaat, zou de snapback de Raad in een van zijn ergste diplomatieke crises ooit kunnen storten, waarschuwen experts.

READ  Xbox-games aangekondigd met goud voor mei 2021

Europese bondgenoten waren sceptisch over de vraag of Washington sancties kan afdwingen en zeggen dat de poging de Veiligheidsraad kan delegitimeren.

Het embargo op conventionele wapens loopt af op 18 oktober.

(Behalve de kop, is dit verhaal niet bewerkt door NDTV-medewerkers en is het gepubliceerd vanuit een gesyndiceerde feed.)

Written By
More from Aubrey Mason

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *