Door de explosie in Beiroet ontstond een krater van 12 meter breed

live news

Ziekenhuizen in Beiroet worden overspoeld met slachtoffers en vier van de ziekenhuizen zijn buiten dienst vanwege schade door de explosie. Zelfs onder deze reeds hoge druk zegt Firass Abiad, CEO van het Rafik Hariri University Hospital, dat de situatie zal escaleren en het dodental verder zal stijgen.

‘Ik denk dat het zeer waarschijnlijk is dat die cijfers zullen toenemen. Wat we vandaag horen van sommige van de EMS-diensten die gebouwen vegen, die zich in de buurt van de ontploffingen bevinden, is dat ze lichamen vinden, ”zei hij.

‘Ik weet niet zeker of we meer overlevenden zullen zien, maar ik denk dat we zeker meer lichamen zullen zien binnenkomen.’

De crisis komt naar de stad en haar ziekenhuizen te midden van reeds bestaande uitdagingen.

Het universiteitsziekenhuis van Rafik Hariri raakte door de financiële crisis in Libanon toen Covid-19 toesloeg al bijna op met zijn medische voorraden, zei Abiad. En in deze achtergrond van een golf van gevallen tijdens een tweede golf, kwamen de slachtoffers van de explosie van dinsdag, het ziekenhuis volledig overweldigend. Nu staat de voorraad op.

‘We zijn heel dichtbij. Ik denk, weet je, toen dit gisteren gebeurde, hebben we alles wat we hadden op onze eerste hulpafdeling gegooid. We probeerden zoveel mogelijk te behandelen. Maar eerlijk gezegd, als er niet snel hulp komt, staan ​​we binnenkort met lege handen, ”zei hij.

De financiële crisis, de pandemie van het coronavirus en de explosie hebben zijn team “midden in een perfecte storm” gebracht, voegde hij eraan toe.

‘Ik ben een chirurg die de burgeroorlog heeft doorstaan ​​en we hebben eerder financiële moeilijkheden meegemaakt. We hebben eerder explosies gezien. We hebben Corona nog niet eerder gezien, maar ik denk dat al deze dingen samen … we lijken geen licht aan het einde van de tunnel te zien. ‘

De manier waarop het personeel van het ziekenhuis op de crisis heeft gereageerd, was ‘zilveren randje’, zei Abiad.

READ  Townsend voelt zich positief in de aanloop naar de opnieuw geplande Olympische Spelen

‘Toen dit gebeurde, beëindigde een deel van mijn personeel hun dienst en ging naar huis. En ze kwamen net terug ‘, zei hij. ‘Ze waren gevuld met empathie voor de patiënten en vriendelijkheid. En ik denk dat de enige hoop die ik met dit alles zie, het vermogen van de menselijke geest is om deze ontberingen te doorstaan. ‘

Bekijk meer:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *