Door de toevoeging van het vaccinpaspoort is de NHS-app 1,3 miljoen keer gedownload

Sinds de aankondiging hebben meer dan 1,3 miljoen mensen zich geregistreerd bij de NHS-app, aangezien gebruikers in Engeland kunnen bewijzen of ze het Covid-19-coronavirusvaccin hebben gekregen.

Minister van Volksgezondheid Matt Hancock prees het “ongekende tempo” waarin de vaccinfunctionaliteit aan de app is toegevoegd sinds de aankondiging op 7 mei.

Met de app kunnen gebruikers in Engeland bewijzen dat ze het vaccin hebben gekregen, indien dit nodig is voor internationale reizen.

Het is een heel andere app dan de NHS Covid-19 proximity-tracking-app, die je locatie bijhoudt en je een waarschuwing stuurt als je in contact komt met iemand die positief is getest op het Covid-virus.

Met een aparte NHS-app hebben gebruikers toegang tot NHS-diensten, krijgen ze advies en kunnen ze hun medische dossiers bekijken.

Het Department of Health and Social Care (DHSC) zei dat het nu meer dan 4,8 miljoen geregistreerde gebruikers heeft en mensen in staat stelt ook huisartsafspraken te maken, herhaalde recepten aan te vragen en huisarts- en ziekenhuisgegevens te bekijken.

Sinds 17 mei – toen de pollenstatusfunctie werd toegevoegd – hebben mensen meer dan vier miljoen keer ingelogd op de app.

DHSC zei dat nog eens 11.483 mensen hun voorkeur voor het doneren van organen via de NHS-app in slechts vier dagen hebben geregistreerd – tien keer meer dan het gemiddelde op dat moment.

“De grote vooruitgang op het gebied van technologie en innovatie die we hebben geboekt tijdens de pandemie hebben echte gevolgen die verder gaan dan het bestrijden van dit virus – ze zorgen voor een betere behandeling, diagnose en zorg voor patiënten”, zei de heer Hancock.

READ  Among Us gelanceerd op Nintendo Switch als cross-platform game; Console-, mobiele en pc-gebruikers kunnen samen spelen

“Ik wil graag al mijn collega’s bij NHSX en NHS Digital bedanken die ons hebben geholpen om de Covid-19-vaccinatieservice zeer snel te leveren.

“De snelheid die we hierin hebben bereikt is ongeëvenaard en het levert onmiddellijke voordelen op voor onze bredere gezondheidsdiensten.

“Ik moedig iedereen aan om de NHS-app te downloaden, omdat je hiermee toegang krijgt tot een reeks diensten.”

Degenen die in Engeland geen toegang hebben tot de app, kunnen 119 bellen en een brief vragen als bewijs dat ze twee doses van het Coronavirus-vaccin hebben ontvangen.

Het ministerie van Veiligheid en Internationale Samenwerking zei dat zaterdag ongeveer 20.000 vaccinbrieven in het hele land zijn bezorgd.

Matthew Gould, CEO van NHSX, de digitale innovatie-eenheid van de gezondheidsdiensten, zei: “Dit is binnen enkele weken vastgesteld door een team dat elk uur werkt om ervoor te zorgen dat een gebruiksvriendelijke service op tijd wordt geleverd.

“We zijn erg blij met de manier waarop het werd ontvangen en nog blijer om te zien dat het veel mensen aantrekt die de NHS-services online gebruiken.”

Sinds 10 mei zijn 1.410.386 NHS-app gedownload en 1.302.611 nieuwe geregistreerde gebruikers.

Written By
More from Eda Greene

JKSSB klasse 4 toegangskaart 2020 vrijgegeven, downloadstappen

JKSSB heeft op haar officiële website toegangskaarten uitgegeven voor het rekruteringsexamen van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *