Door het nieuwe patent van Microsoft maken Xbox Series X-fans zich zorgen over de toekomst

Door het nieuwe patent van Microsoft maken Xbox Series X-fans zich zorgen over de toekomst

nieuwe Microsoft octrooi Sommige gebruikers van Xbox Series X en Xbox Series S maken zich zorgen over de toekomst van gamen op beide Xbox-consoles. Het patent in kwestie heet “het leveren van inhoud die bedoeld is voor een niet-opdringerige online game-ervaring”. Wat betekent “inhoud op maat”? Nou, in dit geval betekent dat advertenties. Dat klopt, Microsoft heeft onderzocht hoe gepersonaliseerde advertenties in games kunnen worden weergegeven.

We weten niet precies hoe gegevens worden verzameld om deze ervaring te bieden, en hoe het zal werken met games waarbij het plaatsen van advertenties niet mogelijk lijkt. Het patent gaat hier niet in detail op in, maar geeft wel enkele voorbeelden, waaronder billboards bij een racegame of een billboard langs een voetbalveld. Je kunt je voorstellen in een spel als GTA6 Dit kan een reclamebord op de weg zijn of het kan worden bereikt via de kleding van het spel. Hoe plaats je advertenties in zoiets als Elden-ring Hoewel het minder vanzelfsprekend is.

“De methode om tijdens het spelen inhoud aan een gebruiker te leveren, omvat het bepalen dat de gebruiker interactie heeft met een spel dat wordt aangeboden door de online streamingprovider en het definiëren van een tijdsbestek binnen het spel waarin de interactie van de gebruiker met het spel naar verwachting minder dan een minimum aantal interacties”, luidt de patentsamenvatting. De methode omvat het bepalen van een locatie binnen de game-omgeving voor de content-overlay gedurende het tijdsbestek en het selecteren van de content die aan de gebruiker moet worden getoond. De content moet worden weergegeven via een overlappende videostream die verschilt van de gameplay-stream. In realtime van de gameplay van de gebruiker, wordt de overlay-videostream verzonden om aan de gebruiker te worden getoond in combinatie met Stream Play om de gebruiker inhoud te bieden op de opgegeven locatie gedurende ten minste een deel van het tijdsbestek.

READ  OtterBox voedt de nieuw ontworpen Xbox draadloze controller met vervangbare Xbox-batterijen

Het is belangrijk op te merken dat er geen garantie is dat hier iets van terecht zal komen. Bedrijven zoals Microsoft patenteren de hele tijd, waarvan er vele nooit verder komen dan de conceptuele fase. Tegelijkertijd lijkt deze toekomst echter onvermijdelijk met veel andere bedrijven die vergelijkbare technologie onderzoeken.

Klik hier voor meer informatie over alles wat met Xbox te maken heeft – inclusief alles wat nieuw is, niet alleen op Xbox Series X en Xbox Series S, maar ook op Xbox One. hier Of bekijk de relevante en recente links direct hieronder:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *