Double Dragon wordt in 3D tot leven gebracht door de studio achter Dragon Ball FighterZ

Double Dragon wordt in 3D tot leven gebracht door de studio achter Dragon Ball FighterZ

Arc System Works, de op vechtgames gerichte studio achter games als Dragon Ball FighterZ en Guilty Gear, geeft een nieuwe invulling aan het klassieke side-scrolling actiespel Double Dragon in 3D.

Double Dragon (voor degenen die een snelle opfriscursus van de geschiedenis nodig hebben) was in 1987 een grote hit in speelhallen en heeft in de jaren daarna talloze sequels, spin-offs en crossover-releases gezien – voor zowel arcade- als thuissystemen. Arc verwierf de rechten op de serie in 2015 en bracht in 2017 Double Dragon 4 uit, zij het met een enigszins lauwe ontvangst.

Terwijl de door Secret Base ontwikkelde Double Dragon 4 en Double Dragon Gaiden: Rise Of The Dragons van vorig jaar zwaar leunden op de oude lijn van de serie, terwijl ze de 2D-pixelkunst-esthetiek lieten zien, heeft Arc System Works nu een moderne nieuwe versie aangekondigd. Het zal de serie omzetten in 3D.

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons kwam vorig jaar uit.Kijk op YouTube

Het werd ook onthuld in het laatste nummer van het Japanse gamingmagazine Weekly Famitsu Gerapporteerd door ryokutya2089.com (Bedankt In J.CHet nieuwe deel van de Arc-serie – getiteld Double Dragon Revive – staat gepland voor volgend jaar op PlayStation 5, PlayStation 4 en Xbox Series

Details zijn beperkt, maar het lijkt erop dat het moderne besturing en moeilijkheidsgraden zal bevatten, evenals personages uit de klassieke serie – waaronder de gebroeders Lee, Roper en Apopo – allemaal opnieuw vormgegeven in 3D. In onderstaande schermen kunt u de visuele veranderingen bekijken.

Eurogamer-bijdrager Simon Parkin was niet helemaal verkocht op de clichématige oude beats van Double Dragon 4 toen hij in 2017 de eerste originele Double Dragon van Arc System Works recenseerde, dus misschien is een modernere update precies wat de serie nodig heeft. Verwacht meer te horen voordat Double Dragon Revive volgend jaar op PlayStation, Xbox en pc verschijnt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *