Download AlmaLinux en Oracle Linux op basis van RHEL 8.4 nu!

Na de aankondiging van RedHat om de LTS-release van CentOS te beëindigen, gingen mensen op zoek naar andere opties en AlmaLinux & Oracle zijn enkele van de stabiele opties die beschikbaar zijn voor gebruik. Onlangs hebben de ontwikkelaars van elk van hun server Linux-distributies hun nieuwste release aangekondigd op basis van Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8.4. Dit betekent dat zowel AlmaLinux 8.4 als Oracle Linux 8.4 profiteren van veel toegevoegde of gewijzigde functies in het overflow-distributieproject.

Download AlmaLinux Stabiel 8.4 ISO

Alma Linux biedt 8.4 Volledige ondersteuning voor Secure Boot Bovendien is UEFI een discutabele functie door de Linux-gemeenschap. Los van deze OpenSCAP-beveiligingsprofielen, implementeer de ontwikkelrepository met aanvullende pakketten en bouwafhankelijkheden die niet in de officiële release-stream staan, en schakel de PowerTools-repository uit om deze naar een apart bestand genaamd ‘almalinux-powertools.repo’ te verplaatsen.

Onder de nieuwe units Python 3.9, SWIG 4.0, Subversion 1.14, Redis 6, PostgreSQL 13, MariaDB 10.5, De compilers zijn bijgewerkt naar GCC 10, LLVM 11, Rust 1.49 en Go 1.15.7.

Verwijderde ook een groot aantal pakketten, waarvan vele geassocieerd zijn met Red Hat of zijn handelsmerk: ‘kmod-redhat- *’, ‘kpatch *’, ‘redhat-Backgrounds’, ‘redhat-indexhtml’, ‘redhat-logos’ , ‘redhat-logos-httpd’, ‘redhat-release,’ redhat-release-eula ‘,’ spice-client-win-x64 ‘,’ spice-client-win-x86 ‘,’ spice-qxl-wddm-dod ‘en’ spice-vdagent-win-x64 ‘,’ spice-vdagent-win-x86 ‘,’ Virt-who ‘,’ Virtio-win ‘en anderen.

Geïnteresseerden in AlmaLinux 8.4 kunnen uitchecken Officiële aankondigingEn de Release-opmerkingen Haal een systeemkopie uit een bestand Downloaden Op de AlmaLinux-website. Dat maakten distributiefunctionarissen bekend De ARM-versie is binnenkort in bèta.

Download Oracle Linux Stable 8.4 ISO

Aan de andere kant hebben we Oracle Linux 8.4, die wordt geleverd met x86 64-bit (x86_64) en ARM 64-bit (aarch64) versies. Wat betreft de tools met betrekking tot programmeren in Oracle Linux 8.4, het is hetzelfde als AlmaLinux 8.4. Bovendien bevat het systeem een Tweede update voor Unbreakable Enterprise Kernel Release 6 (UEK R6) naast Red Hat Compatible Kernel (RHCK). UEK R6 wordt standaard geïnstalleerd en ingeschakeld op nieuwe installaties, is gebaseerd op Linux 5.4 en volgens het bedrijf Het levert meer innovatie op dan andere commerciële Linux-kernels.

In termen van verbeteringen van het beveiligingsniveau vinden we verschillende patches die zijn opgenomen in Clevis, fapolicyd, librewan, OpenSCAP en Nieuwe RPM-plug-in “Die fapolicyd op de hoogte stelt van eventuele wijzigingen tijdens RPM-transacties. De RPM-plug-in vervangt de YUM-plug-in omdat de functie niet beperkt is tot YUM-parameters en tegelijkertijd rekening houdt met de wijzigingen die door RPM zijn aangebracht”.

Om meer te weten over Oracle Linux 8.4, kan men het Officiële aankondiging En de Release-opmerkingen. naar Downloaden Bestellen van Oracle Yum-bronpagina.

READ  Bloodstained: Ritual Of The Night komt naar mobiel

Written By
More from Eda Greene

XCOM 2 Collection komt naar mobiel

Nathan Anderson 21 oktober 2020-16: 51 uur De makers van XCOM, Feral...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *