Download de Swachhata-app, beoordeel onze hygiëne: PMC | Patna Nieuws

Patna: Meer dan 35.000 mensen in de stad hebben tot nu toe de Swachhata-app op hun mobiele telefoons geïnstalleerd. De applicatie biedt een interface tussen bewoners en de Patna Municipal Corporation (PMC). Door het te gebruiken, zullen volgens ambtenaren van burgerlijke instanties de kansen van de stad om een ​​betere beoordeling te krijgen in Swachh Survekshan 2021 toenemen.
De Swachhata-app is gemaakt door het Ministerie van Stedelijke Ontwikkeling en Huisvesting van de Unie onder de missie van Swachh Bharat om de burgerlijke klachten van de bewoners op te lossen.
“Met deze app kunnen mensen klachten indienen of feedback geven met betrekking tot sanitaire voorzieningen en afvalverwijdering in 18 categorieën”, zei PMC-commissaris Anand Sharma, eraan toevoegend dat de app beschikbaar is op Google Play. Sharma voegde toe: “We roepen mensen op om de app te gebruiken en de stad te beoordelen in termen van reinheid door tot 31 maart feedback van burgers in te dienen. Dit zal de stad helpen een betere positie te krijgen in Swachh Survekshan 2021.”
“Sanitaire werkers promoten Swachhata regelmatig door middel van verschillende stappen, zoals het spelen van liedjes op hun auto terwijl ze afval verzamelen van elk huis en ook via sociale media,” zei Sharma.
PMC Public Relations Officer Harshita zei dat er een speciale controlekamer is opgezet op het hoofdkantoor van het bedrijf om klachten en opmerkingen te behandelen die via de app worden ontvangen.
“Wanneer iemand via de app een klacht indient, zie je dat terug op het dashboard in de meldkamer en krijgt de betrokken medewerker tegelijkertijd het bericht, inclusief alle gegevens van de klager en de locatie waar het probleem moet worden opgelost. is een specifiek tijdsbestek voor alle acht categorieën.Tien goedgekeurde klachten worden doorgaans binnen 24 uur afgehandeld.
De PMC-functionaris zei dat de app overal in het land kan worden gebruikt. “Het gebruik van de Swachhata-app is voor mensen heel nuttig vanuit verschillende aspecten. Mensen kunnen de status van hun klachten digitaal volgen en deze via de app hierover updaten. Het wordt voor de autoriteiten erg handig om klachten te verwerken en ook grijze gebieden in de stad te ontdekken. , ” voegde de ambtenaar eraan toe.
Mensen waren ook ingenomen met de app-faciliteit. “Omdat we jong zijn, is het ook onze verantwoordelijkheid om een ​​stap voorwaarts te zetten om onze stad schoon te houden. De app overbrugt de kloof tussen bewoners en gemeenteambtenaren”, zegt Nikita Singh, een inwoner van Gardepag.
Een handelaar, Ramesh Kumar Roy, zei dat de burgerlijke autoriteit haar werk doet en dat het ook de verantwoordelijkheid van de burgers is om de stad schoon te houden.
“Mensen moeten stoppen met het dumpen van hun huisvuil op de wegen als vuilnisauto’s te laat komen”, zegt Akanksha Raj, een student. “Mensen die in appartementen wonen, zien vaak afval op de weg gooien.”
READ  PUBG Mobile terug in India? Game is naar verluidt beschikbaar tegen het einde van het jaar
Written By
More from Eda Greene

Oogsten en downloaden | europese bro

Om het hergebruik van in Europeana gepubliceerde metadata te verbeteren, omvat ons...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *