Download Decarb: is blauwe waterstof het antwoord op het koolstofarm maken van de waterstofproductie?

Download Decarb: is blauwe waterstof het antwoord op het koolstofarm maken van de waterstofproductie?

Decarbonisatie staat centraal bij het aanpakken van de ernstige risico’s van klimaatverandering en het ontwerpen van een koolstofarme toekomst. Aangezien onze klanten zich richten op oplossingen om emissies te verminderen, zullen alternatieve energiebronnen cruciaal zijn in het streven naar een duurzamere energiemix in de toekomst.

Waterstof stoot bij gebruik als brandstof nul koolstofdioxide uit2 Ze kunnen worden gebruikt voor koolstofarme energieopslag, wat leidt tot nieuwe waardeketens voor het transport en verbruik van waterstof in verschillende vormen, zoals ammoniak, methanol en methaan.

Een van de grote uitdagingen ligt echter in de waterstofproductie zelf. De meest gebruikelijke methode, stoomreforming, produceert grote hoeveelheden kooldioxide als bijproduct. Om dit aan te pakken, onderzoeken houtexperts het potentieel van blauwe waterstof, dat waterstofproductie combineert met koolstofafvangsystemen om kooldioxide te verminderen.2 uitstoot.

Ons team heeft vier innovatieve benaderingen geïdentificeerd om bestaande waterstofproductie-eenheden koolstofvrij te maken op basis van stoomreforming, wat de koolstofemissies, kapitaaluitgaven, operationele kosten en projectimplementatietijd aanzienlijk kan verminderen in vergelijking met de traditionele benadering van koolstofafvang na verbranding.

De vier opties die we hebben geselecteerd zijn:

  1. BlueSMR+: Introductie van koolstofafvang voorverbranding, gasverwarmingsreformer en pre-reformer om de prestaties van de unit aanzienlijk te verbeteren. Het vrijkomen van waterstofrijk gas zal ook koolstofdioxide verdringen2 Emissies van de verbrandingszijde van het proces.
  2. BlueSMR+: Vergelijkbaar met optie 1, maar met verbeterde geometrie van de katalysatorbuis in de reformoven, wat kan resulteren in lagere bedrijfskosten.
  3. BlueSMRp: Door gebruik te maken van de eigen BlueSMRp-technologie van Wood, omvat deze optie de installatie van een afzonderlijke, parallelle waterstofproductie-eenheid met koolstofafvang vóór verbranding om een ​​koolstofarmere brandstof voor de bestaande eenheid te leveren.
  4. BlueSMReIntegratie van hernieuwbare elektrische energie om het brandstof- en kooldioxideverbruik te verminderen2 productie.
READ  Bihar BSEB Sakshamta Pariksha Antwoordsleutel 2024 pdf te downloaden op bsebsakshamta.com; Controleer hier uw inloggegevens | Banen Nieuws

De conclusie is duidelijk, alle vier de oplossingen bieden significante CO2-reducties2 de weg vrijmaken voor een duurzamer waterstofproductieproces, en door innovatieve pre-combustion koolstofverwijderingstechnologieën in te zetten, kunnen bestaande waterstofproductiefaciliteiten een cruciale rol spelen op weg naar een duurzame toekomst. Dit zal van cruciaal belang zijn voor veel industriële sectoren, zoals raffinaderijen en staalproductie, waar andere koolstofarme alternatieven minder haalbaar zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *