Downloadlink en changelog: Windows 10 Update KB5005103

Microsoft heeft de optionele Windows 10-update KB5005103 (build 18363.1766) voor versie 1909 en versie 1809 uitgebracht. De update lost verschillende problemen op, waaronder prestaties, OneDrive, BSOD en vele andere problemen. Deze update is de nieuwste C-versie-update voor Windows 10, versie 1909.

Belangrijk: vanaf oktober 2021 zijn er geen optionele niet-beveiligingsversies (bekend als “C”-releases) voor Windows 10, versie 1909. Alleen cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdates (bekend als “B” of Update Tuesday-release) blijven gedurende het besturingssysteem Windows 10, versie 1909.

Microsoft heeft ook beloofd deze update binnenkort uit te brengen voor andere Windows 10-versies 21H1, 20H2 en 2004.

De “C” Monthly Release Preview-updates van augustus 2021 zijn nu beschikbaar voor Windows 10, versie 1909 en Windows 10, versie 1809. De preview-update is voor Windows 10 versie 21H1, Windows 10 versie 20H2 en Windows 10 versie 2004. Beschikbaar in de korte termijn.

Bekijk de changelog van Microsoft hieronder. U kunt deze update downloaden voor handmatige installatie door te klikken op Hier.

Hoogtepunten

 • Werkt een probleem bij waardoor de Windows Movies and TV-app sommige video’s niet kan afspelen (.mp4 bestanden).
 • Werkt een probleem bij dat de synchronisatie voor Microsoft OneDrive opnieuw instelt op “Alleen bekende mappen” na het installeren van een Windows-update.

Verbeteringen en oplossingen

Deze niet-beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

 • Lost een probleem op dat voorkomt dat gebruikers activeringsfouten van Distributed Component Object Model (DCOM) volgen.
 • Lost een threading-probleem op dat ertoe kan leiden dat de Windows Remote Management (WinRM)-service niet meer werkt wanneer deze zwaar wordt belast.
 • Lost een probleem op waardoor het hostproces van de Windows Management Instrumentation (WMI)-provider niet meer werkt. Dit wordt veroorzaakt door een onverwerkte toegangsfout die optreedt wanneer een gewenste statusconfiguratie (DSC) wordt gebruikt.
 • Lost een probleem op waarbij bestanden niet kunnen worden gemigreerd tussen DFS-paden (Distributed File System) die zijn opgeslagen op verschillende volumes. Dit probleem treedt op wanneer de migratie wordt uitgevoerd met PowerShell-scripts die een extensie gebruiken Item verplaatsen Opdracht.
 • Lost een probleem op dat verhindert dat u naar een WMI-repository schrijft nadat het geheugen bijna leeg is.
 • Lost een probleem op waardoor u een app die niet-toegewezen vensters gebruikt, mogelijk niet minimaliseert.
 • Lost een probleem op dat verhindert dat de Windows Movies and TV-app wordt uitgevoerd .mp4 Mediabestanden met Pixel Aspect Ration (PAR)-informatie.
 • Lost een probleem op waardoor de Authentication Mechanism Assurance (AMA) niet meer werkt. Dit probleem treedt op bij migratie naar Windows Server 2016 (of latere versies van Windows) en bij gebruik van AMA in combinatie met certificaten van Windows Hello for Business.
 • Lost een probleem op dat verhindert dat Safe Play op sommige apparaten werkt.
 • Lost een probleem op dat verhindert dat regels voor code-integriteit correct werken wanneer de regels voor de pakketfamilienaam zijn gedefinieerd in het code-integriteitsbeleid. Dit probleem treedt op vanwege een onjuiste verwerking van hoofdlettergevoelige namen.
 • Lost een probleem op dat verhindert dat de ShellHWDetection-service wordt gestart op een PAW-werkstationapparaat en voorkomt dat u BitLocker-stationsversleuteling beheert.
 • Lost een probleem op in Windows Defender Exploit Protection dat verhindert dat sommige Microsoft Office-toepassingen worden uitgevoerd op apparaten met bepaalde processors.
 • Lost een probleem op waardoor de IME-werkbalk wordt weergegeven, zelfs wanneer de externe toepassing is gesloten.
 • Lost een probleem op met een kritieke uitzondering die het dialoogvenster Bestand openen niet kan verwerken. Als gevolg hiervan wordt de toepassing Microsoft Foundation Class (MFC) onverwacht gesloten.
 • Lost een probleem op dat kan optreden bij het configureren van het beleid “Gebruikersprofielen verwijderen die ouder zijn dan een opgegeven aantal dagen bij het opnieuw opstarten van het systeem”. Als de gebruiker langer is ingelogd dan de in het beleid gespecificeerde tijd, kan het apparaat bij het opstarten onverwacht de profielen verwijderen.
 • Lost een probleem op met de Microsoft OneDrive-synchronisatie-instelling Altijd op dit apparaat bewaren. Setup wordt onverwachts teruggezet naar alleen bekende mappen na het installeren van een Windows-update.
 • Lost een probleem op dat ertoe kan leiden dat dubbele ingebouwde lokale accounts, zoals een beheerders- of gastaccount, worden aangemaakt tijdens een interne upgrade. Dit probleem treedt op als u deze accounts eerder hebt hernoemd. Als gevolg hiervan is de MMC-module voor lokale gebruikers en groepen (lusrmgr.msc) wordt na de upgrade leeg weergegeven zonder accounts. Deze update verwijdert dubbele accounts uit de lokale Security Account Manager (SAM)-database op getroffen apparaten. Als het systeem dubbele accounts detecteert en verwijdert, registreert het de Directory-Services-SAM-gebeurtenis, met ID 16986, in het systeemgebeurtenislogboek.
 • Verhoog het standaardaantal items in de LSA-zoekcache om de zoekprestaties in scenario’s met een hoog zoekvolume te verbeteren.
 • Handvat Stop Error 0x1E in srv2!.
 • Lost een probleem op dat ertoe kan leiden dat het systeem niet meer werkt nadat het deduplicatiefilter corruptie op het reparsepunt heeft gedetecteerd. Dit probleem treedt op vanwege de wijzigingen in het stuurprogramma voor deduplicatie die in een eerdere update zijn ge├»ntroduceerd.
 • Lost een probleem op met een bestand robocopi commando met back-upoptie (/NS) om gegevensverlies te herstellen. Dit probleem treedt op wanneer de bronsite Azure File Sync-schaalbestanden of Cloud-schaalbestanden bevat.
 • Schakel query’s uit op OneSettings-API’s van legacy Storage Health.

READ  Call of Duty: Mobile Seizoen 7 Update APK en OBB-downloadlinks
Written By
More from Eda Greene

KPSC FDA 2021 Admission Card vrijgegeven, hier is de directe link om te downloaden

Kandidaten die zich hebben aangemeld voor het rekruteringsexamen kunnen hun toelatingskaarten online...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *