Dr. Sanjay Gupta: Waarom ik mijn kinderen niet terug naar school stuur

Dr. Gupta demonstrates how schools could reopen safely

Veel scholen in het hele land hebben de beslissing al genomen voor de studenten. Minstens 63 van de 101 grootste schooldistricten van het land besloten het jaar te beginnen met virtueel leren. Er zijn andere schooldistricten die besloten hebben om persoonlijk te gaan, hoewel veel met virtuele opties. Mijn eigen kinderschool liet de keuze aan de individuele gezinnen over, en hoewel het moeilijk is, ben ik dankbaar dat we opties hebben. Gezinnen in het hele land worstelen met toegang tot kinderopvang, technologie en zelfs voedsel – die allemaal een fysieke terugkeer naar school tot een noodzaak kunnen maken.

Wetende dat mijn familie een beslissing over school zou moeten nemen, we zijn een paar weken geleden begonnen met ons huiswerk, kijkend naar de gegevens en bestaande criteria, om de beste wetenschappelijk onderbouwde keuze voor ons te vinden.

Om te beginnen bezocht ik de school van mijn kinderen en bracht ik tijd door met het hoofd van de school om de veiligheidsmaatregelen die ze namen zo goed mogelijk te begrijpen. Ze zijn erg in lijn met aanbevelingen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Er zal een maskermandaat zijn, veel handhygiënestations, fysieke afstandsplannen, frequente desinfectie van oppervlakken en indien mogelijk zelfs buitenlessen. Studenten zullen lunchen in de klas en er zullen geen massabijeenkomsten of vergaderingen zijn. Hoewel fysieke afstand nemen de grootste uitdaging is, heeft de school creatief gebruik gemaakt van de ruimte in bibliotheken, gymzalen en cafetaria’s om de benodigde vierkante meters te verkrijgen om dit aan te pakken. Het is de afgelopen maanden een enorme inspanning geweest, maar dit werkt natuurlijk niet als de studenten zelf niet ijverig zijn in het volgen van deze praktijken in bussen, in gangen en in klaslokalen.
Onze school nam de afgelopen week ook de extra stap om alle studenten, docenten en personeel te testen en de resultaten werden binnen 96 uur beschikbaar gesteld. Mijn meisjes testten allemaal negatief, en dat geeft ons enige geruststelling voor die kinderen die ervoor kiezen om naar school te gaan, aangezien aan die studenten die positief testen, wordt gevraagd om thuis te isoleren. Ik realiseer me dit soort dingen volledig “assurance” testen is helaas nog lang niet genoeg beschikbaar in dit land, en het is ook geen perfect hulpmiddel. Van sommige tests is bekend dat ze een aanzienlijk aantal fout-negatieven opleveren, afhankelijk van het type test dat u doet en hoe vroeg u deze doet. En hoewel iemand vandaag negatief kan testen, is er geen garantie dat ze morgen niet positief zullen testen op het virus.
Een groot deel van de discussie over terugkeer naar school draait om het risico voor de gezondheid van onze kinderen. Volgens de CDC bleek uit de grootste pediatrische studie uit China dat 90% van de kinderen met Covid-19 zich ontwikkelt milde of matige symptomen4% was volledig asymptomatisch en 6% werd ernstig of kritisch ziek.
Volgens een analyse van de American Academy of Pediatrics en de Children’s Hospital Association waren in de eerste week van augustus 90 kinderen in de VS overleden aan Covid-19, wat minder dan 1% van alle sterfgevallen vertegenwoordigt.
Vanaf 6 augustus MIS-C, een multi-systeem inflammatoir syndroom, werd geïdentificeerd bij ten minste 570 kinderen in het hele land, variërend in leeftijd van minder dan 1 tot 20. Ongeveer tweederde van die kinderen had geen onderliggende aandoeningen voordat de diagnose MIS-C werd gesteld, zoals Juliet Daly, een Louisiana 12 -jarige die in april bijna stierf.
Het is waar dat kinderen veel minder snel ziek worden van Covid-19, vergeleken met volwassenen, maar ze zijn zeker niet immuun. Ze kunnen besmet raken en ze kunnen het snel verspreiden. EEN veel geciteerde studie uit Zuid-Korea toonde aan dat kinderen van 10 tot 19 jaar het virus evenveel verspreidden als volwassenen. Ze hadden zelfs het hoogste percentage Covid-19 onder gezinscontacten. Interessant is dat in diezelfde studie kinderen jonger dan 10 niet verantwoordelijk waren voor een significante hoeveelheid virale verspreiding. Dit was verrassend vanwege een recente studie gepubliceerd in JAMA Pediatrics geconcludeerd dat jongere kinderen mogelijk grotere hoeveelheden van het virus in hun neus hebben, in vergelijking met volwassenen. En elke ouder zal je vertellen hoe gemakkelijk kleine kinderen virussen in hun eigen huis verspreiden. (Toen onze kinderen nog heel jong waren, betekende een enkele verkoudheid bij een van hen dat het hele gezin snel besmet zou raken.)
Dus besloot ik de Zuid-Koreaanse studie nader te bekijken, en merkte een heel belangrijk detail op: het omvatte minder dan 30 positieve gevallen jonger dan 10 jaar. Van de bijna 60.000 contacten die in dat onderzoek werden opgespoord, waren er slechts 237 afkomstig van kinderen onder de 10. Het lage verspreidingspercentage onder jonge kinderen was misschien niet omdat ze minder snel het virus overbrengen, maar omdat ze de afgelopen maanden grotendeels thuis zijn geweest en daardoor weinig contacten hebben gehad.
Volgens het rapport is het aantal gevallen van Covid-19 bij Amerikaanse kinderen de afgelopen vier weken met 90% gestegen
Naarmate onze kinderen steeds mobieler worden, zullen ze deel gaan uitmaken van een groot nationaal experiment, en het lijdt geen twijfel dat de infectiecijfers zullen toenemen. In de afgelopen vier weken is het aantal geïnfecteerde kinderen in de Verenigde Staten volgens dezelfde analyse van AAP en CHA met 90% gestegen tot meer dan 380.000 gevallen. Hoewel een deel van die toename mogelijk te wijten is aan toegenomen testen, spelen ook jongere kinderen die voor het eerst uit hun huis komen een rol. En voor een groot deel van het land zijn de scholen nog niet eens heropend.
Het is ook belangrijk om te onthouden dat een schoolgemeenschap uit meer bestaat dan alleen jonge studenten. Volgens een recente analyse loopt bijna een kwart van de leerkrachten die in het Amerikaanse schoolsysteem werken een hoger risico op ernstige ziekte door Covid-19, hetzij vanwege leeftijd of reeds bestaande aandoeningen. Ik was vooral getroffen door de verhalen van bezorgde leraren in het hele land die zeiden dat ze hun testament aan het opschrijven waren in afwachting van terugkeer naar school.
Mijn familie heeft ook de algehele snelheid van virale verspreiding in ons eigen gebied onder de loep genomen. Binnen de Fulton County Schools-systeem, waar we wonen, vereisen de richtlijnen voor scholen om terug te keren naar fulltime, face-to-face onderwijs dat het aantal nieuwe gevallen per 100.000 mensen in de provincie in de afgelopen 14 dagen minder dan 100 moet zijn. Het huidige tarief van Fulton County? 316,2. Atlanta Public Schools hebben besloten om de eerste negen weken volledig virtueel te gaan. Bovendien voldoet ons district, dat een deel van Atlanta omvat, ook niet aan de criteria van de federale overheid voor terugkeer naar school. Volgens de poortcriteria van de Coronavirus Task Force zouden we twee fasen hebben moeten doorlopen, die elk een 14-daagse neerwaartse traject van gedocumenteerde gevallen vereisen en de mogelijkheid om alle patiënten te behandelen zonder crisiszorg. We zijn er gewoon nog niet.
Positiviteitspercentage coronavirus: wat de term betekent
Ten slotte is het positiviteitspercentage in Georgië gedurende de zeven dagen (eindigend op 10 augustus) 11,3%, gebaseerd op gegevens van het Covid Tracking Project, wat betekent dat we nog steeds niet genoeg testen doen in ons gebied. Onlangs zei de Surgeon General dat hij graag zou zien dat er minder dan 10% positiviteit is in gemeenschappen voordat scholen overwegen te heropenen. We zijn dichtbij, maar het is nog steeds zorgelijk om studenten terug te plaatsen in een omgeving met zoveel virale verspreiding binnen de gemeenschap. Het is vermeldenswaard dat toen we rond half maart begonnen met het uit school halen van kinderen, er in de Verenigde Staten minder dan 5.000 gevallen bekend waren en de bevestigde sterfgevallen in de dubbele cijfers zaten. Nu overwegen schooldistricten heropening, aangezien volgens de Johns Hopkins University meer dan 5 miljoen mensen zijn besmet en meer dan 164.000 mensen zijn omgekomen in de VS.
De afgelopen weken hebben we verschillende aanwijzingen gekregen over wat er kan gebeuren als scholen weer opengaan. Een zomerkamp met overnachting in Noord-Georgia waren bijna 260 aanwezigen besmet, hoewel de CDC opmerkte dat sommigen Covid-19 op een andere manier hadden kunnen oplopen. Een middelbare school in Woodstock, Georgia, is tijdelijk gesloten na ten minste 14 positieve Covid-19-gevallen in de eerste week. Honderden staan ​​in quarantaine in de provincie. Een andere school in Dallas, Georgia, opende en sloot haar deuren nadat zes studenten en drie docenten besmet waren geraakt. Hun plan is om de school te heropenen na het desinfecteren van de school, hoewel het niet duidelijk is hoeveel verschil dat zal maken, aangezien er geen maskervereiste is – en een enkele nies of hoest zou opnieuw een klaslokaal kunnen besmetten.

Het is veel om over na te denken, maar in de hoofden van onze familie is het bewijs duidelijk. Nadat we alle objectieve criteria hebben overwogen en de situatie in onze eigen gemeenschap hebben beoordeeld, hebben we de beslissing genomen om onze meisjes voorlopig van school te houden. Dit was geen gemakkelijke beslissing, maar een die naar onze mening het beste de wetenschap respecteert, het risico op verdere verspreiding verkleint en de criteria van de taskforce volgt. Als compromis zullen we onze kinderen toestaan ​​om een ​​lichamelijk afstandelijke oriëntatievergadering te hebben met hun nieuwe leraren, zodat ze hen persoonlijk kunnen ontmoeten voordat ze op een scherm met hen beginnen te communiceren. En na twee weken zullen we het opnieuw beoordelen. Het zal ook belangrijk voor ons zijn om te begrijpen wat de triggers zullen zijn op onze school, in termen van nieuw gediagnosticeerde infecties of ziekten, die een terugkeer naar virtueel leren vereisen. Volledige en eerlijke transparantie van iedereen zal meer dan ooit nodig zijn.

READ  EC-leden roepen op tot 'introspectie' terwijl IOA-leden deelnemen aan een machtsstrijd

Dit is allemaal niet gemakkelijk, en sommige gezinnen kunnen tot een andere conclusie komen nadat ze naar dezelfde gegevens hebben gekeken. In het tijdperk van Covid-19 lijkt het erop dat we allemaal gedwongen zijn om amateurepidemioloog te worden, terwijl we ook de beste ouders zijn die we kunnen zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *