Marjorie Taylor Greene: De GOP heeft zojuist weer een stap gezet richting QAnon

Marjorie Taylor Greene: De GOP heeft zojuist weer een stap gezet richting QAnon

“Gefeliciteerd aan de toekomstige Republikeinse ster Marjorie Taylor Greene met een grote overwinning in het Congres in Georgië tegen een zeer taaie en slimme tegenstander,” schreef Donald Trump. “Marjorie is overal sterk in en geeft nooit op – een echte WINNAAR!”
Wie, vraagt ​​u zich af, is Marjorie Taylor Greene? Nou, afgezien van het feit dat ze het bijna zekere volgende lid van het Congres is in het sterk Republikeinse 14e district van Georgië, is ze een publieke aanhanger van de QAnon-beweging – een grootschalige complottheorie die begin 2017 tot leven kwam en gebaseerd is op een overtuiging dat er een hoge regeringsfunctionaris is, “Q”, die aanwijzingen op internet prikborden strooit over een reeks massale “diepe staat” -samenzweringen die in het land aan het werk zijn.
“Q is een patriot”, zei Greene in een bijna 30 minuten durende video uit 2017. Ze noemde de complottheorie “iets dat de moeite waard is om naar te luisteren en om aandacht aan te besteden”, en voegde eraan toe: “Hij is iemand die heel veel van zijn land houdt, en hij staat op dezelfde pagina als wij, en hij is erg pro-Trump. “

Kortom: Greene wordt de eerste QAnon-congreslid. En nu heeft ze de zeer publieke steun van Trump.

Als dit u allemaal niet aangaat, zou het moeten. En voor een Republikeinse partij in Washington die zich al zorgen maakt over wat haar besluit om te capituleren voor de vijandige overname van de GOP door Trump voor de toekomst zal betekenen, is de overwinning van Greene de ergste nachtmerrie die uitkomt.

READ  Harry en Meghan boek tillen deksel op bittere splitsing met familie

Hier is een kort overzicht van slechts enkele van de dingen die Greene heeft gezegd:

* “Ze is een hypocriet. Ze is anti-Amerikaans. En we gaan die trut uit het Congres schoppen.” – Greene op House Speaker Nancy Pelosi (Californië) op haar overwinningsfeest dinsdagavond.

* Verwijst naar de verkiezing van twee moslimleden van het Congres in 2018 als het begin van een “Mosliminvasie.”
* Getweet in de nasleep van een Washington Post-verhaal over haar hoofdrol in de voorverkiezingen van juni: “De Chinese propagandisten bij de Washington Post vallen mij aan op dezelfde manier als ze Donald Trump en andere conservatieven aanvallen.”
En dat staat helemaal los van haar publieke steun aan QAnon! Dat is een ongegronde samenzweringstheorie die onder andere gelooft dat Trump door het leger werd gerekruteerd om zich kandidaat te stellen voor president in 2016 omdat hij alleen niet verplicht was aan de geheime machtsmakelaars van de wereld, en de greep die ze hebben zou kunnen breken op de Amerikaanse samenleving. En die “Q” blijft aangeven dat mensen als Hillary Clinton zullen worden opgepakt voor een massa-arrestatie wegens vermeende misdaden tegen de samenleving. Hoewel QAnon niet verantwoordelijk is voor het Pizzagate-samenzwering – het afschuwelijke en onjuiste idee dat Clinton en haar trawanten betrokken waren bij een pedofilie-ring in een pizzeria in het noordwesten van Washington – er is een aanzienlijke overlap tussen de twee geloofsgroepen. Inclusief, zo lijkt het, Greene.
“Ik ben er erg opgewonden over dat er nu een once-in-a-lifetime kans is om deze wereldwijde kliek van satanaanbiddende pedofielen uit te schakelen, en ik denk dat we de president hebben om het te doen,” zei ze in 2017.
Dit – dit alles – is wat Trump woensdagochtend omhelsde – hoewel de de twee hoogste leiders van de Republikeinse Partij in het Huis hadden afstand genomen van Greene na de onthullingen over haar xenofobe en racistische opmerkingen. Dit, dit alles, is wat Trump prees als “sterk in alles” en een “echte WINNAAR”.
Waarom? Omdat Trump zelf van complottheorieën houdt. Zijn kandidatuur voor president was geworteld in één: het valse idee dat president Barack Obama niet in de Verenigde Staten is geboren. Hij heeft een aantal complottheorieën in zijn ambtsperiode gepusht – van het ontkrachtte idee dat Obama een campagne organiseerde om hem te bespioneren tijdens de campagne van 2016 tot het idee dat Democraten het dodental van orkaan Maria in Puerto Rico opdreven tot een ongegronde bewering dat 3 bij de verkiezingen van 2016 werden 5 miljoen illegale stemmen uitgebracht. (Bekijk dit voor een meer uitgebreide lijst van Trump’s complottheorieën.)
Hoewel Trump de QAnon-beweging nooit volledig heeft omarmd, hij heeft VEEL QAnon-gekoppelde accounts geretweet – en aanhangers van de beweging speuren voortdurend door zijn tweets en openbare uitspraken naar bewijs dat hij signalen naar hen stuurt over de timing van de geplande arrestatie van democraten op hoog niveau vanwege hun rol in een soort van massale samenzwering.

Zijn omhelzing van Greene is echter de meest prominente zet van Trump om steun te betuigen aan de QAnon-beweging. Hoewel het niet helemaal duidelijk is dat Trump de details van de Q-beweging (of Greene’s andere overtuigingen) kent, doet het er echt niet toe. De president van de Verenigde Staten – zoals hij tijdens zijn ambtsperiode heeft gedaan – heeft het geloofssysteem uit de mainstream onder de aandacht gebracht en aangemoedigd. Niet alleen dat, hij heeft deze marginale kandidaten en groepen verwelkomd om zich aan te sluiten bij de Republikeinse Partij.

En Greene zal niet de laatste zijn van de Q-klasse die de Washington Republikeinse klasse infiltreert. In een andere show van momentum voor de beweging nomineerden Oregon Republikeinen een kandidaat van de Senaat die gloeiend sprak over Q. Lauren Boebert, die Colorado Rep.Scott Tipton versloeg in een Republikeinse voorverkiezing vorige maand in een district dat Trump handig won in 2016, zei dit tijdens de primaire campagne: “Alles wat ik van Q heb gehoord, ik hoop dat dit echt is, want het betekent alleen dat Amerika sterker en beter wordt.”

Donald Trump heeft deze grond gezaaid. Nu zal de bredere Republikeinse Partij te maken krijgen met wat eronder ligt.

READ  Steam ondersteunt nu Nintendo Classic-consoles voor Switch Online

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *