Drie Samsung-medewerkers lekten naar verluidt gevoelige gegevens naar ChatGPT

Drie Samsung-medewerkers lekten naar verluidt gevoelige gegevens naar ChatGPT

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een hulpmiddel dat nuttig kan zijn voor een reeks zakelijke taken. Maar voordat u een chatbot vraagt ​​om belangrijke notities samen te vatten of uw werk op fouten te controleren, is het de moeite waard eraan te denken dat alles wat u deelt met ChatGPT kan worden gebruikt om het systeem te trainen en mogelijk te verschijnen in de reacties op andere gebruikers. Dit is iets waar veel werknemers waarschijnlijk van op de hoogte hadden moeten zijn voordat ze werd verteld om vertrouwelijke informatie met een chatbot te delen.

Kort nadat de halfgeleiderdivisie van Samsung technici begon toe te staan ​​ChatGPT te gebruiken, lekten werknemers minstens drie keer vertrouwelijke informatie naar het bedrijf, volgens (Zoals ik het zag ). Een medewerker vroeg naar verluidt de chatbot om gevoelige databasebroncode op fouten te controleren, een ander eiste dat de code werd verbeterd, en een derde voerde een door ChatGPT opgenomen vergadering in en vroeg deze om minuten te genereren.

Ze merkt op dat Samsung, nadat ze over de beveiligingsbugs had gehoord, probeerde de omvang van toekomstige bugs te beperken door de lengte van ChatGPT-berichten aan werknemers te beperken tot 1 kilobyte of 1.024 tekens tekst. Het bedrijf zou ook onderzoek doen naar de drie betrokken werknemers en bouwt een eigen chatbot om soortgelijke incidenten te voorkomen. Engadget heeft contact opgenomen met Samsung voor commentaar.

ChatGPT’s Het stelt dat tenzij gebruikers zich expliciet afmelden, het hun prompts gebruikt om zijn modellen te trainen. OpenAI is de eigenaar van de chatbot Deel geen vertrouwelijke informatie met ChatGPT in chats omdat het “bepaalde prompts niet uit uw geschiedenis kan verwijderen”. De enige manier om van persoonlijk identificeerbare informatie op ChatGPT af te komen, is door uw account te verwijderen – een proces .

READ  The Legend of Zelda: Kingdom's Tears-speler creëert een actiemeter die vreemde waarheden over Link onthult

De Samsung-sage is een ander voorbeeld van waarom het is zoals het zou moeten zijn met al uw online activiteiten. Je weet nooit precies waar je data terecht komt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *