Microsoft lost het verbod op de Xbox-emulator op, zegt dat het gebaseerd is op ‘een al lang bestaand beleid’

Microsoft heeft eindelijk een kwetsbaarheid in de Xbox Store aangepakt waardoor emulators konden worden gedownload en gebruikt op Xbox-consoles om oudere games te spelen, waaronder veel games die niet beschikbaar zijn op Xbox-consoles. En terwijl er geruchten de ronde doen over het motief voor de plotselinge verandering, wijst Microsoft op een zeer duidelijk en al lang bestaand officieel winkelbeleid als reden.

Emulatorgebruikers en -makers merkten de verandering eerder deze week voor het eerst op. Voorheen waren emulators toegankelijk in de Xbox Store via directe links in de Xbox’s Edge-browser, en eenmaal gedownload konden deze emulators voor onbepaalde tijd worden uitgevoerd, zelfs als de download van de app zelf werd gevonden en verwijderd. Veel gebruikers hebben echter gemeld dat populaire emulators zoals Xenia niet meer werken op consoles, zelfs niet als ze eerder zijn gedownload – in plaats daarvan verschijnt er een foutmelding.

Als gevolg hiervan heeft de emulatiegemeenschap frustratie en verontwaardiging geuit, met name door gebruikers die beweren dat ze legale emulatie hebben gepromoot om games te spelen die ze al bezitten op oude Xbox-consoles, maar die niet beschikbaar zijn op de huidige Xbox-hardware. Er waren echter veel games beschikbaar via emulators die ook te koop waren in de Xbox Store of helemaal niet beschikbaar waren op de Xbox, zoals Wii- en GameCube-games. Simulaties op Xbox-consoles zijn nog steeds mogelijk in de ontwikkelaarsmodus van de console, die $ 20 kost.

READ  Een Xbox-technicus helpt een speler zijn oude Xbox 360-profielfoto op te slaan

In de nasleep van deze wijziging is er gespeculeerd waarom Microsoft hard optreedt tegen emulators nu de kwetsbaarheid al zo lang bestaat. Een populair gerucht suggereerde dat de boosdoener niet Xbox was, maar Nintendo, die zogenaamd actie eist tegen auteursrechtelijk beschermde games die zonder toestemming op Xbox-consoles worden gespeeld. Maar in een verklaring aan IGN zei Microsoft dat dit niet het geval is.

“De informatie die momenteel op Twitter circuleert, is niet juist”, luidt een verklaring van Microsoft. “Onze acties zijn gebaseerd op een al lang bestaand beleid met betrekking tot Store Distributed Content om ervoor te zorgen dat het Microsoft Store-beleid wordt nageleefd. Volgens 10.13.10 zijn producten die een gamesysteem of platform nabootsen, op geen enkele familie van apparaten toegestaan.”

Het beleid waarnaar het team verwijst Hij was historisch op zijn plaats, dus het is nog steeds niet duidelijk wat Microsoft ertoe heeft aangezet om de kwetsbaarheid zo lang te laten bestaan, of om deze nu specifiek op te lossen. in Verklaring aan KotakuMicrosoft heeft verklaard dat het “onze mechanismen voor het beoordelen en handhaven van inhoud die in de Store wordt verspreid voortdurend ontwikkelt om ervoor te zorgen dat het Microsoft Store-beleid wordt nageleefd”, wat erop kan wijzen dat het bedrijf mogelijk op zoek was naar een oplossing om de emulator op te lossen voor enige tijd en heb het misschien nu pas gevonden.

Eerder heeft Xbox-chef Phil Spencer zich uitgesproken voor legale emulatie als oplossing voor het behoud van games, hoewel een dergelijke poging moeilijk is toe te staan ​​zonder ook illegale emulatie toe te staan.

READ  Nieuwe Xbox-update lost problemen met achtergrondgeluiden op feestjes op

Rebecca Valentine is een nieuwsverslaggever voor IGN. Je kunt haar vinden op Twitter @medewerker.

Written By
More from Vanessa Hale
PS5 Timed Exclusive komt vandaag eindelijk naar Xbox
De PS5-exclusieve getimede console heeft vandaag zijn console-exclusiviteit opgegeven en komt naar...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *