Duitsland verlaat het stadion nadat Jordan Torunariga zou zijn blootgesteld aan racistische mishandeling

Het Duitse Olympische team liep na afloop van het veld tijdens een testwedstrijd tegen Honduras Jordanië Torunariga Naar verluidt onderworpen aan racistische mishandeling.

Het nieuws werd bevestigd via het Twitter-account van het Duitse nationale team, in een tweet waarin stond: “De wedstrijd eindigde vijf minuten te vroeg en de score was 1-1. De Duitse spelers verlieten het veld nadat Jordan Torunariga het slachtoffer was van racistische mishandeling.”

– Herenstrik en fittingen | mannen bestelling | Beugels en hulpstukken voor dames | Dames bestellen

Hondurese voetbalbond Hij zei op hun Twitter-pagina:De wedstrijd eindigde in de zevenentachtigste [minute] Omdat hij werd gedumpt door een Duitse speler die een racistische belediging claimde van een lid van het Hondurese team. Met betrekking tot deze kwestie verklaarde de Hondurese voetbalbond dat de situatie een misverstand op het veld was.

“Als een van onze spelers racistisch wordt misbruikt, is het voor ons geen optie om door te spelen”, zei bondscoach Stefan Kuntz.

“Het was moeilijk om hem binnen te krijgen, hij was erg overstuur omdat hij zei dat hij herhaaldelijk racistisch werd misbruikt. Voor ons is dit duidelijk in strijd met onze waarden, en we kunnen het ons niet veroorloven. We zullen onze speler onder onze volledige bescherming nemen.”

De club van Torunariga, Hertha BSC, antwoordde: “Dit is de enige juiste beslissing!”

“Nadat de situatie een beetje gekalmeerd was, kwam het hele Hondurese team naar ons toe op de bank en verontschuldigde zich”, zei Koontz. “Dat was het einde van het voor ons.”

De Duitse aanvoerder Maximilian Arnold zei dat het team de zaak had besproken, maar had besloten dat niet te doen.

READ  NBA Finals 2021 - Milwaukee Bucks kreeg de 'Khris Middleton-game' toen ze die het meest nodig hadden

“We hebben de juiste verklaring afgelegd, de juiste beslissingen genomen en goed gehandeld. Het was ook de wens van Jordan. Hij zei dat we het daarbij moesten laten”, zei Arnold.

Ter voorbereiding op de Olympische Spelen werd achter gesloten deuren een opwarmwedstrijd georganiseerd in Wakayama, Japan.

De Duitse voetbalbond bevestigd De wedstrijd vond plaats in dertig minuten, want Douglas Martinez scoorde in de 21e minuut een doelpunt voor Honduras.

Felix Odokai maakte in de 84e minuut gelijk voor Duitsland, maar kort daarna verliet Duitsland het veld.

Torunariga, 23, is een verdediger die speelt voor Hertha Berlin in de Duitse Bundesliga. Hij vertegenwoordigde Duitsland in alle leeftijdsgroepen van onder de 16 tot onder de 21.

De vriendschappelijke wedstrijd in Wakayama, Japan was de laatste opwarmwedstrijd van Duitsland voordat ze donderdag in Yokohama tegen Brazilië speelden. Koontz speelt op 25 juli tegen Saoedi-Arabië en op 28 juli tegen Ivoorkust in Groep D.

In dit rapport is gebruik gemaakt van informatie van Associated Press.

More from Madison Garrett

Het aantal DDoS-aanvallen op online klaslokalen is explosief toegenomen

DDoS-aanvallen op online klaslokalen zijn dit voorjaar exponentieel gegroeid in vergelijking met...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *