Dus Xbox Live is nu het Xbox-netwerk – omgedoopt, maar niet herboren

Microsoft houdt er absoluut van om constant alles binnen zijn productportfolio te veranderen. Laat het een willekeurige handeling zijn van het bijwerken van het productimago of een willekeurige daad van verveling. Producten krijgen een nieuwe naam, een nieuwe merknaam en worden voortdurend gewijzigd om nieuw te blijven binnen het bedrijf. Xbox Live is toevallig het volgende product in de wachtrij – nu wordt het het “Xbox-netwerk” genoemd.

De nieuwe naam lijkt een poging van Microsoft te zijn om het verschil tussen het openbare netwerk en Xbox Live Gold-lidmaatschappen gemakkelijker te ontcijferen. Dus als u een abonnee bent, betekent dit dat u geabonneerd bent op Xbox Live Gold in het Xbox-netwerk. Het is hetzelfde netwerk als voorheen, alleen met een nieuwe naam.

Als we dit bekijken, zijn we nog niemand tegengekomen die in de war is door het verschil tussen Xbox Live en Xbox Live Gold. De naamgevingsmethode was heel toepasselijk. Nu moeten ze misschien ook Xbox Live Gold hernoemen, aangezien “Live” niet meer zo logisch is als het ooit leek. Misschien kunt u “Live” op dit punt volledig uit de naam verwijderen.

Het Xbox-netwerk lijkt ook een beetje generiek, wat in strijd kan zijn met basismotivaties voor marketing (bijvoorbeeld iets er aantrekkelijk uit laten zien). Dus het zou me niet verbazen als ze door een andere naamgevingsfase zouden gaan terwijl ze zichzelf steeds opnieuw uitvinden.

Hoe dan ook, Microsoft heeft (tot nu toe) de nieuwe naamswijziging bevestigd. Het is al te zien in preview van softwareversies van Xbox Dashboard (Xbox Insider-programmaBinnenkort zal het langzaamaan voor het publiek verschijnen. Ervan uitgaande dat ze de naam niet eerder hebben gewijzigd dan ik had verwacht (tegen het einde van het jaar). Microsoft probeert stappen te ondernemen, terwijl ze ook sommige van deze bewegingen terugdraait, andere verandert en totaal verwarrend is, zodat we geen enkel idee meer hebben van wat ze bezighouden.

READ  Krijg deze grote kortingen op grote Xbox One-games voordat ze verdwenen zijn

Omdat het alleen verschijnt voor gebruikers die een preview-versie van de dashboardsoftware hebben, staat er nog niets vast. Het zal voor hen gemakkelijk zijn om het meerdere keren te veranderen voordat ze vallen voor iets dat ze leuk vinden. Het zou interessant zijn om te zien waar ze uiteindelijk mee aan de slag gaan, want sommige van deze veranderingen waarmee ze speelden, hadden voor veel spelers een hit of break-ervaring kunnen zijn.

Wat is jouw mening? Gaat u akkoord met verandering? Vond je het eerder verbijsterend? Denk je dat ze iets anders gaan aanpakken? Denk je dat ze dit ook zullen terugtrekken en het Xbox Live zullen noemen? Waar je ook aan denkt, deel het hieronder in de comments.

Written By
More from Vanessa Hale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *