EA Sports verwijdert FIFA 23 zonder waarschuwing voorafgaand aan de releasedatum van FC 24

EA Sports verwijdert FIFA 23 zonder waarschuwing voorafgaand aan de releasedatum van FC 24

EA Sports heeft FIFA 23 verwijderd van online winkels voorafgaand aan de release van FC 24 deze week.

X-gebruiker MauroNL merkte op dat FIFA 23, dat nog maar een jaar oud is, uit de PlayStation Store, Microsoft Store, Nintendo eShop, Steam en Epic Games Store is gehaald. De website van EA staat nu vol met dode links die naar verwijderde vermeldingen verwijzen. FIFA 23 is momenteel echter nog steeds beschikbaar via een abonnement op EA Play.

EA Sports heeft FIFA 23 zonder waarschuwing van de lijst verwijderd. Opmerking over FIFA 23 Steam-pagina Er staat: “Op verzoek van de uitgever wordt EA Sports FIFA 23 niet vermeld in de Steam Store en zal het niet verschijnen in de zoekresultaten.” IGN heeft EA om commentaar gevraagd.

De verwijdering is waarschijnlijk het gevolg van het aflopen van de FIFA-licentie van EA. Vorig jaar kondigde EA aan dat het afscheid zou nemen van FIFA, wat een bitter einde betekende aan een bijna drie decennia durende samenwerking. De game van dit jaar, EA Sports FC 24, vertegenwoordigt een complete herwerking van de voetbalfranchise, weg van de ketenen van de FIFA-licentieovereenkomst, die naar verluidt EA 150 miljoen dollar per jaar kost.

READ  H-1B verbod schaadt Amerikaanse economie, scheidt gezinnen: 174 Indiërs dienen een rechtszaak aan

EA Sports verwijdert vaak oudere FIFA-games, maar de verwijdering van FIFA 23 deed de wenkbrauwen fronsen omdat deze zo snel na de lancering van de game kwam.

IGN’s FC 24-recensie leverde een score van 7/10 op. We zeiden: “Het heeft misschien een nieuwe naam, maar EA Sports FC 24 is vrijwel hetzelfde frustrerende maar mooie spel dat FIFA al zoveel jaren is.”

Ondertussen sprak IGN met EA Sports om meer te weten te komen over de Nintendo Switch-versie van FC 24, die eindelijk op één lijn ligt met de PlayStation 4- en Xbox One-versie.

Wesley is de Britse nieuwsredacteur van IGN. Je kunt hem vinden op Twitter op @wyp100. U kunt contact opnemen met Wesley via [email protected] of vertrouwelijk via [email protected].

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *