Een 3D-model gemaakt van een AMD Project Quantum-ventilator is nu beschikbaar om te downloaden

Een 3D-model gemaakt van een AMD Project Quantum-ventilator is nu beschikbaar om te downloaden

AMD Project Quantum kan nu worden gedownload

Kun je er geen kopen? Druk er dan een af.

Dit is een update van ons verhaal van november. Volledige 3D-door fans gemaakte weergave van een nog niet uitgebracht AMD-product met de codenaam Project Quantum. Zelfs een paar jaar nadat het was aangekondigd, vonden sommige fans het idee zo leuk dat ze uiteindelijk hun eigen versie maakten.

Ter herinnering: de Quantum Concept-pc is gebouwd voor de GPU uit de AMD Fiji-serie. Het moest een complete pc worden met een speciale vloeistofkoeler. Dit was ongetwijfeld een ambitieus project, maar het werd niet massaal uitgevoerd. AMD zei alleen dat het verschillende van deze systemen voor zijn werknemers heeft gemaakt, dus het is waarschijnlijk dat er uiteindelijk een op eBay zal verschijnen, maar dat is voor zover we weten niet het geval geweest.

Redditor “stand_up_g4m3r” ging de uitdaging aan om zijn eigen Quantum-apparaat te maken. Hij heeft zojuist de volledige 3D STL-bestanden vrijgegeven die iedereen kan downloaden. Officieel ondersteunt AMD dit project niet, en het kan belangrijk zijn om op te merken omdat kwantumontwerp gepatenteerd is. Hopelijk ziet AMD dit echter als een probleem.

AMD Project Quantum door fans gemaakt model, bron: Thinkverse

Nu STL-bestanden zijn vrijgegeven, kan iedereen de onderdelen zelf afdrukken. Maar houd er rekening mee dat dit door fans gemaakte project niet gemakkelijk of goedkoop is. Het is gebouwd rond bestaande hardware zoals de ASRock X300W STX Mini-PC. Geavanceerde aanpassingen voor vloeistofkoeling zijn ook vereist. Natuurlijk mag niets fans ervan weerhouden om gewoon een Raspberry Pi erin te stoppen en gewoon te genieten van hoe het eruit ziet, maar dat is verre van wat Quantum bedoeld was.

READ  Download uw favoriete films op 123Movies

AMD Project Quantum door fans gemaakt model, bron: Thinkverse

Er zijn in totaal 8 bestanden voor elk onderdeel. De bestanden kunnen nu worden gedownload en bekeken op elke STL-compatibele website.

bron: denkversEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *