Hoe u het lettertype “San Francisco Pro” van Apple op uw Mac kunt downloaden en installeren

Apple heeft het populaire San Francisco-lettertype in 2014 opnieuw geïntroduceerd en vrijgegeven aan ontwikkelaars voor gebruik in watchOS. Aanvankelijk was het San Francisco-lettertype alleen beschikbaar op watchOS, maar het werd al snel geport naar OS X El Capitan, iOS 9 en meer. Als u de nieuwste San Francisco (SF)-lettertypen of -varianten wilt downloaden, kunt u deze instructies gebruiken.

Geschiedenis van de San Francisco-lijn

San Francisco was een van de originele lettertypen die op de eerste Apple Macintosh-computers werd geleverd. Het wild ogende lettertype is ontworpen door de legendarische ontwerper Susan Carey, bekend om de prachtige lettertypen en pictogrammen die ten grondslag lagen aan de vroege Macintosh-gebruikersinterface.

De San Francisco-lijn imiteerde een losgeldbrief in de eerste iteratie en werd gebruikt in zowel vroege Apple-demo’s als flyers. Helaas was het originele San Francisco-lettertype een bitmap-lettertype dat achterhaald werd met het Macintosh System 7, dat het bitmap-lettertype verliet en overging op TrueType-lettertypen.

In 2014 werd de San Francisco-lijn van de Apple Watch opnieuw ontworpen. Het nieuwe San Francisco-lettertype biedt een gepolijste, moderne uitstraling die gemakkelijk leesbaar is op Apple desktop- en mobiele apparaten. De grote afstand maakt het ideaal voor de kleinere schermen van de Apple Watch en iPhone.

Hoe het San Francisco-lettertype te downloaden

U kunt dit lettertype en zijn varianten downloaden van de Apple-ontwikkelaarswebsite. U hoeft geen ontwikkelaar te zijn om deze lettertypen te downloaden.

  1. Beginnen met bezoeken lettertype pagina op de Apple-ontwikkelaarssite.
  2. Klik op de downloadknop om het installatieprogramma voor het gewenste lettertype te downloaden.

Hoe het San Francisco-lettertype te installeren

  1. Nadat de download is voltooid, moet u Finder openen en het DMG-installatieprogramma voor het lettertype zoeken.
  2. Dubbelklik op het installatieprogramma om het lettertypepakket te openen en dubbelklik op het lettertype om de installatie te starten.
  3. Volg de instructies en accepteer de licentie (als u ermee instemt) om de installatie te voltooien.
READ  5 Fortnite alternatieve mobiele games die je kunt proberen

Hoe u uw lettertypen beheert

Lettertypeboek geeft een lijst en categoriseert alle lettertypen op je Mac. U kunt uw lettertype rechtstreeks vanuit de Font Book-app bekijken en beheren.

  1. Begin door Launchpad te openen en de andere map te selecteren om de Font Book-app te vinden. U kunt ook de Finder openen en naar de map Toepassingen gaan.
  2. Open de app Lettertypeboek en u ziet een lijst met alle lettertypen die op uw computer zijn geïnstalleerd.
  3. U kunt op het lettertype klikken om een ​​voorbeeld te bekijken of met de rechtermuisknop klikken voor een contextmenu waarmee u het lettertype kunt uitschakelen, verwijderen en meer.


Written By
More from Eda Greene

Apple brengt iOS 14.5 RC en iPadOS 14.5 RC uit voor ontwikkelaars [Download]

Apple heeft iOS 14.5 RC en iPadOS 14.5 RC aan ontwikkelaars uitgebracht...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *