Een “artistieke tour” langs de winkelpuien van het centrum van Schönhoven

Dit bericht is 277 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Om de eerste weken van het nieuwe jaar te vieren hangt er “Rondje Kunst” in etalages. Ontmoet in deze lockdown veel artiesten op maar liefst 24 locaties.

Niet elke studio heeft een eigen etalage. Dus werd hulp gezocht bij winkeliers die positief reageerden op dit idee. Er is nu een plek voor elke artiest. Leuke bijkomstigheid: Er zijn veel mooie taferelen op de weg als toevallige valstrik. Voor kinderen is er een speurtochtspel waarbij je leuke prijzen kunt winnen.

kunst
Onderdeel van de weg is de etalage aan de Koestraat 118, kunstenaarsechtpaar Lon Buttstedt en Gert Strengholt. Het pand waar ooit Van Mazijk zat. Van 1989 tot enkele jaren geleden was dit het atelier van goudsmid Andre Visser. Oude ambachten hebben nu plaatsgemaakt voor kunst. Sinds de komst van Lone en Geert is de ruimte gevuld met sculpturen en schilderijen. Wat meteen opvalt zijn de vele foto’s van kinderen, een serie die Lon begon tijdens lockdown. “Ik geef om de kinderen die onze wereld erven”, legt ze uit. “Ik wil hiermee de positieve punten benadrukken.”

lopen
Loon, die oorspronkelijk uit Amsterdam komt, vestigde zich enkele jaren geleden in de Zilverstad Amed. “Deze plek is uitstekend geschikt voor zaken. Voor tentoonstellingen of evenementen delen we de begane grond van ons huis, nr. 120. We hebben geen winkel of galerie. Een etalage waarin we ook gaan deelnemen aan de komende Rondje Kunst-wedstrijd.” In overleg met andere kunstenaars kwam Lun op het idee om deze art track te organiseren. “Er lopen veel mensen tijdens deze lockdownperiode. En dat maakt het nog leuker als je onderweg ook nog wat te zien hebt.”

READ  Radar covid app spanje nu pas in gebruik in madrid

Abstract
Lon is verantwoordelijk voor een groot deel van de organisatie in samenwerking met Stichting De Oude Apotheek. Ervaring is opgedaan tijdens het laatste technische traject in september. De kunstenaar nam ook deel aan de organisatie van het evenement. “Je krijgt hierdoor ook veel contacten, wat best gaaf is”, zegt ze.

Hieronder een overzicht van deelnemende locaties en deelnemers. Dit kan ook uit een bestand worden gedownload website De oude apotheek. ‘Dankzij Patrick Nass, onze ontwerper,’ zei ze ten slotte.

Kunstenaar Lon Buttstedt in haar atelier Koestraat 118

Dit bericht is 277 keer gelezen

More from Madison Garrett
Misschien heb je het meest memorabele videogamemoment van 2021 gemist
terwijl ik rondliep Door de veelkleurige markten weet hier, toevallig gezien Drax...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *