Met je kat praten, kan dat? – TechGirl

Het moet zijn omdat ik net twee nieuwe katten heb binnengehaald, maar plotseling kwam er een bericht via de MeowTalk-app mijn aandacht. Het beweert dat uw kat nu echt met u kan praten. Precies, bij jou wel, niet andersom. Ik sprak al met dieren, maar nu kon ik horen wat mijn katten me te vertellen hebben. Het voelt een beetje als een grapje van begin april, maar de interesse is gewekt en ik download de app.

Cat taal

Nu dacht ik dat ik een beetje begreep wat mijn kat me wilde vertellen. Als ik stop met aaien en een miauw krijg (inclusief een verwijtende blik), dan begrijp ik dat ik moet blijven strelen. Staan ze bij de lege kommen en miauwen ze? Logischerwijs willen ze dan eten. Naar mijn mening verschilt dit niet zoveel per kat, maar MeowTalk stelt dat elke kat zijn eigen kattentaal heeft. Dus geen gemeenschappelijke taal, maar een aantal klanken die vertaald kunnen worden in ongeveer negen universele basiszinnen, zoals “ik heb honger”, “ik heb pijn” of “ik hou van je”. Vervolgens heeft elke kat zijn eigen unieke miauwgeluiden die verder gaan dan die basis.

Trein

De app kon daardoor de taal van elke kat herkennen. En ik zeg bewust ‘begin met herkennen’, want als je denkt direct na het downloaden een heel verhaal van je kat te kunnen horen, dan heb je het mis. Nadat je de app hebt gedownload, kun je je katten aan de app toevoegen en vervolgens beginnen met het opnemen van elke miauw die ze geven. In mijn geval zeggen de kittens niet zoveel en slapen ze voornamelijk. Met de paar piepjes die ze gaven, dacht mijn app dat hij herkende “Ik ben aan het rusten”. Nou, wie weet … ik kan de app aanpassen als ik denk dat het iets anders zou betekenen, maar nogmaals … wie weet. Ik neem gewoon aan dat het zo is.

READ  Ontwerp het perfecte motorjack voor dames

Slimme app

De app leert door middel van kunstmatige intelligentie en machine learning de geluiden van uw kat te herkennen aan de eerder opgenomen en overeengekomen geluiden en betekenis. Bij de volgende miauw vergelijkt het de geluiden met die in de steeds groter wordende database. Hierdoor weet de app uiteindelijk beter wat uw kat precies bedoelt.

Met je kat praten, kan dat?

Ja, maar (nog) niet met deze app. Ik heb het zelf al een beetje meegemaakt, maar je kunt ook alle reacties lezen in de Play Store, deze app heeft nog veel doorontwikkeling nodig. Toch zijn de makers al van plan om een ​​halsband te ontwikkelen die werkt met de app. Dan wordt het miauwen direct vertaald, zonder dat je je smartphone bij de hand hoeft te hebben. Ben ik blij dat ik geen spraakzame Siamees heb binnengebracht!

Mobiel

Band of geen band, voorlopig blijf ik alleen bij de app, op momenten dat ik er zin in heb en gewoon voor de lol. Want om eerlijk te zijn, als je je eigen kat goed kent, heb je meestal geen app nodig om te herkennen wat een kat wil. Taal is in dat opzicht niet alles. De app is grappig.

Oh ja, de app is ontwikkeld door een voormalig Alexa-ontwikkelaar (check de privacy-instellingen, zeker bij de halsband) en is verkrijgbaar in de App Store van Apple en de Google Play Store. Veel plezier!

More from Madison Garrett

Apple Podcasts vervangt “Abonneren” door “Doorgaan”.

Niet meer abonneren, maar volgen Apple gaat naar de Podcasts-app Een andere...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *