Een decennium later maakte het einde van Mass Effect 3 iedereen een verliezer

Promotiekunst voor Next Mass Effect, met een krater in de vorm van Geth's gezicht.

afbeelding: BioWare / EA

Wanneer BioWare’s massa-effect De franchise werd voor het eerst uitgebracht in 2007 en kreeg snel een impuls en een gepassioneerde fanbase die veel van de nieuwe IP’s van vandaag niet echt konden bereiken. In die tijd was de claim op roem van de sci-fi RPG om spelers te geven Opties die mogelijk interessant zijnhetzij op het directe moment in relatie tot hun kameraden, hetzij in de toekomst commandant herder Ze deden hun best om bondgenoten te winnen en zich voor te bereiden om de Reaper te bedreigen tegen de organische materie van de Melkweg. wanneer Mass Effect 2 Het eindigde met de aanblik van de Reapers die de donkere ruimte verlieten, de opwinding voor het laatste deel van de trilogie was groot en iedereen had zo zijn eigen gedachten over hoe het verhaal van de commandant moest eindigen.

volgens een ander schema 3. massa-effect-dat vuurde 10 Enkele jaren geleden afgelopen weekend – misschien gewoon ontvangen als een bevredigend, zij het bitterzoet, einde van een verontrustende blockbuster-ruimteopera. Schilden van dieven Een hockeyfinale. Maar in werkelijkheid waren de reacties rondom het resultaat veel heftiger. Hoewel de game over het algemeen als zeer goed werd beschouwd, waren de drie Commander Shepherd-eindes: kiezen tussen het vernietigen van Reapers en al het kunstmatige leven, ze beheersen en ze veranderen in een galactische vredesmacht, of zowel synthetische als organische wezens afzonderlijk samenvoegen. Uit Shepherd’s Life – Ik werd wekenlang alom veracht. Maar het heeft geen zin om je af te vragen hoe ver het einde is gevorderd na een decennium na een heel decennium, en het is niet de moeite waard om te vragen of het beter is voor BioWare om fans te vertellen dat ze het einde moeten accepteren zoals het was. Of je haat het nu nog net zo erg als in 2012, of toen je vorig jaar terugkwam bij de Shepherd-trilogie Legendarische editie op dit punt Ze besloot die bittere pil te slikken en te accepteren voor wat het is.

Introspectie over deze game is echter nog steeds gerechtvaardigd; Vooral in relatie tot wat er uit deze splitsing dichterbij kwam. Reikwijdte van feedback op ME3‘s Dat eindigt op dat moment is interessant om terug te kijken. Naast de nodige catharsis op sociale media, is er een samenzweringstheorie geweest dat het “echte” einde aan spelers zal worden gegeven, maar alleen als ze uitgeven aan echt geld. (EA’s publieke reputatie in die tijd, en zelfs nu in sommige gevallen, staat bekend als niet geweldig.) Maar er was ook passieve agressieve broodjes Met de ijsmodus na de drie kleurrijke opties van het spel, samen met meer extreme acties zoals Petities om het einde te veranderenen zelfs klachten van de Federal Trade Commission.

Foto van het artikel met de titel Mass Effect 3 & # 39;  s Einde Veranderd Voor altijd veranderd Fandom

afbeelding: BioWare / EA

Dit is een vraag, zowel over 3. massa-effect en anderen Algemene statussen van de reactie van fansVeel ervan vond eind jaren 2000 plaats: wie zou er winnen? Het was zeker geen BioWare; zelfs met gratis Verlengde snit Een patch die duidelijkheid verschafte over de eindes en de geliefde zwanenzang Fort DLC, hij werd achtervolgd door dat originele einde Zoals de stank sindsdien. Toegegeven, games van de ontwikkelaar na 2012 waren alomtegenwoordig, maar een deel van de harde kritiek op hen kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de ME3. (arme kerel Andromeda Dit leed het meest, hoewel het tij zich keerde en meer mensen de gelukzaligheid van dat spel konden zien.)

Maar 3. massa-effectIn plaats daarvan kan zijn erfenis ver van de game zelf worden gevoeld, de eerste stap in wat een decennium is geworden van kritiek van fans over controversiële beslissingen over popcultuurverhalen, en hoe de makers achter die beslissingen erop reageren. Creators hebben, zoals de afgelopen jaren, met veel fans te maken is zeer Duidelijk. Weinigen van hen bereiken een plek die ze echt kunnen bereiken bel en zwijg Hun schare fans lastig te vallen, zoals de meesten van hen ervoor kiezen om Permanent uitloggen voor hun geestelijke gezondheid. Degenen die bereid waren te reageren, zoals John Boyega post-sterrenoorlogen, Ze konden dit alleen doen nadat de tas volledig was vastgemaakt, en dit is gedaan door Reageer op deze onbeschofte fans in de enige taal die ze begrijpen. In het beste geval moeten makers en beroemdheden dansen rond het onderwerp van intimidatie van fans, omdat hun woorden gemakkelijk kunnen worden verdraaid in iets schadelijkers door fans, die ofwel opzettelijk onoprecht of Opzettelijk slechte acteurs Op zoek naar een cache van constante ruzies.

De fans zelf behaalden echter ook niet echt een overwinning uit deze moves. zeker, 3. massa-effectReactie “beat” met de schijf like Verlengde snit En de Fort, maar tot op de dag van vandaag wordt hetzelfde publiek elke dag voortdurend verscheurd op Twitter door verschillende beledigingen, legitiem of fictief. Als deze fans niet proberen afstand te nemen van de fanbase waar ze oorspronkelijk van hielden, dan zijn ze dat wel Erg teleurgesteld met hoe hun favoriete franchise ervoor koos om het te beëindigen. Massa’s kunnen nog steeds mensen samenbrengen door gemeenschappelijke belangen, zoals oorspronkelijk bedoeld. Maar het kan ervoor zorgen dat je juist datgene gaat haten waar je van houdt, of kan liefhebben, binnen enkele weken. Bedrijven dragen een deel van de schuld Ik heb de massa weten te bewapenen tot wat het nu is, maar over het algemeen waren het de fans zelf die hen hielpen bereiken. Hun arrogante passie voor de dingen waar ze van houden – en het in kaart brengen van die passie voor de bedrijfsstructuren die die dingen in de eerste plaats hebben gemaakt – heeft ervoor gezorgd dat elke fanbase tegenwoordig een letterlijk mijnenveld is zonder veiligheidszone om te stoppen en op adem te komen.

Foto van het artikel met de titel Mass Effect 3 & # 39;  s Einde Veranderd Voor altijd veranderd Fandom

afbeelding: BioWare / EA

Fandom heeft altijd een sterke economie gehad, en zo niet 3. massa-effect Laat ons zien hoe gemakkelijk de dynamiek tussen fans en makers op zijn kop kan komen, het had in 2012 iets anders kunnen zijn. Dit begon misschien met BioWare, maar het is helemaal voorbij, zelfs nu ze merken dat ze het proberen Rehabilitatie van hun imago met nieuwe hulp massa-effect. Wanneer dit nieuwe speeltje arriveert, zal het de Shepherd’s Choice aanpakken en kan het de wond heropenen of voor altijd sluiten. Wat de schokken ook waren, Shepherd was in ieder geval in staat om de Reapers een halt toe te roepen. De fanatieke hel waarin we ons bevinden, is een oude machine smeken om een ​​stressvolle cirkel te doorbreken. We hadden dit op zijn minst kunnen voorkomen als meer mensen het doel van het fanverhaal hadden begrepen.


Vraagt ​​u zich af waar onze RSS-feed is gebleven? je kan Kies hier wat er nieuw is.

READ  De Xbox-games met gratis gold-games voor januari 2023 zijn Autonauts en Iris Fall
More from Madison Garrett
download deze gestroomlijnde nieuwe Apple Event-achtergronden – One More Thing
Gisteravond heeft Apple uitnodigingen verstuurd voor het Time Flies-evenement. Op 15 september...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *