Een korte blik op de eerste wedstrijd van de Warriors tegen de Lakers dit seizoen

Een korte blik op de eerste wedstrijd van de Warriors tegen de Lakers dit seizoen

Jonathan Kuminga (00) van Golden State Warriors reageert na het scoren van een driepuntsbasket tegen de Los Angeles Lakers in het vierde kwart van een NBA-voorseizoenwedstrijd in Chase Center in San Francisco, Californië, op zaterdag 7 oktober 2023. Golden State Warriors versloeg State Warriors boven de Los Angeles Lakers met 125-108. (Jose Carlos Fajardo/Bay Area News Group)

De Warriors hebben geen betekenisvolle wedstrijd meer tegen de Los Angeles Lakers gespeeld sinds Golden State afgelopen mei werd uitgeschakeld in de halve finales van de Western Conference.

Maar dat zal vanavond veranderen in Chase Center.

Ja, het is al een half seizoen zonder Steph Curry vs. LeBron James. Maar beide teams hebben het zwaar gehad sinds de Californische rivalen elkaar voor het eerst ontmoetten in het naseizoen, waarbij James' Lakers Curry's Warriors uit de play-offs versloegen om door te gaan naar de Western Conference Finals.

De Lakers gaan de wedstrijd van vandaag in als negende reekshoofd met een 'record' van 23-23, en de Warriors zijn uit de play-offs verdwenen met een 'record' van 19-23. Maar het is een hotticket. Volgens secundaire kaartverkoopsite VividSeats is de gemiddelde ticketprijs van $ 617 per stoel voor de wedstrijd van zaterdag in Chase Center de hoogste van alle NBA-wedstrijden of -evenementen dit jaar.

Beide teams bevinden zich in een vergelijkbare situatie – ze proberen een rivaliteit op te bouwen rond ouder wordende sterren – maar met een tegengestelde aanpak. Ze bereikten allebei het tussenniveau. Hier is hoe het allemaal gebeurde.

Lakers

De prestatie van de Lakers vorig jaar werd vooral gevoed door een succesvolle deal met drie teams met de Minnesota Timberwolves en Utah Jazz. De Lakers deelden Russell Westbrook en een combinatie van draft-keuzes voor D'Angelo Russell, Malik Beasley en Jared Vanderbilt uit om James en Anthony Davis te omsingelen. Dat leidde tot een punt in Los Angeles dat hen van de 13e plaats in het Westen naar het zevende reekshoofd en een play-in-ligplaats duwde.

READ  DJ LeMahieu blijkt de grootste verschilmaker van Yankees te zijn

Nu lijkt het erop dat aan deze nieuwe look een einde is gekomen en dat de Lakers in handelsgeruchten zijn opgedoken voor een nieuwe look. Los Angeles heeft sterk vertrouwd op de 39-jarige James om het zware werk naast Davis te dragen, met een handvol ondersteunende cast die in staat is om de achterstand op te vangen, net als vorig jaar. Russell – die in zijn negenjarige carrière bij vier verschillende teams heeft gewerkt – is een van de namen waar de geruchtenmolen ronddraait.

De Lakers zijn een .500-team en de cijfers symboliseren die middelmatigheid. Hun defensieve beoordeling van 114,4 ligt iets boven het competitiegemiddelde. Hun wanhopige zoektocht naar een score aan de rand om de vuurkracht in de competitie bij te houden mislukte vorig seizoen, aangezien slechts 29% van hun punten werden gescoord vanaf de driepuntslijn, de op één na laagste in de NBA.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *