Een MacBook of iPad is voor je studie beter dan een Chromebook

Op zoek naar een nieuwe laptop of tablet voor je studie? Dan kies je het beste voor een MacBook of iPad. We leggen uit waarom.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

U ziet deze tekst omdat u een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. We vinden dat jammer, want we hebben die advertenties nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons toe te voegen aan uw witte lijst. Bij voorbaat bedankt!

Advies: MacBook of iPad Pro is een betere keuze dan een Chromebook

Wanneer je aan een nieuwe studie begint mag een laptop of tablet als studiemaatje niet ontbreken. Deze heb je hard nodig, bijvoorbeeld om aantekeningen te maken tijdens colleges. Er worden ook veel papers en andere schoolopdrachten op gemaakt. Maar waar kies je voor: een Chromebook, MacBook of iPad? Wij vinden een Chromebook te beperkt voor je studie.

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een laptop van Google die werkt met het Chrome OS-besturingssysteem. Dit systeem is opgebouwd rond de Chrome-browser. Je gebruikt dus alleen de browser: het is niet mogelijk om er andere programma’s op te installeren. Dit heeft als voordeel dat de Chromebooks lekker snel zijn en niet veel opslagruimte nodig hebben.

Het is echter mogelijk om applicaties te draaien door middel van extensies of door Android-apps te downloaden. Je kunt bijvoorbeeld de Microsoft Word-app downloaden, of Spotify en Netflix. U kunt ook bestanden opslaan die u kunt vinden met Verkenner. De meeste dingen worden opgeslagen in de cloud en zijn te vinden op elk apparaat met Google Drive.

Uiteraard zijn er een aantal voordelen aan Chromebooks ten opzichte van MacBooks en iPads. Een groot voordeel van bijvoorbeeld een Chromebook is dat deze vaak een stuk goedkoper is. Bovendien werken Chromebooks snel omdat het besturingssysteem licht is. Ze zijn ook veilig. Chrome OS heeft een stuk minder kans op virussen en malware dan laptops waarop je programma’s kunt installeren.

Chromebook is te beperkt als studiemaatje

Toch zijn er een aantal belangrijke functies die je niet op een Chromebook aantreft. Omdat alles via de cloud werkt, is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een ​​fysieke backup van je bestanden te hebben. Als er iets met uw cloud gebeurt, bent u al uw bestanden kwijt. Bovendien werkt synchroniseren met uw cloud alleen via internet. Ben je bijvoorbeeld aan het werk in de trein, maar werkt de wifi niet? U kunt dan aan uw documenten werken, maar dit wordt pas gesynchroniseerd als u weer verbinding heeft met internet.

Chromebooks zijn op verschillende manieren een stuk beperkter dan MacBooks. Het hangt natuurlijk af van je soort studie, maar voor veel studies is meer nodig dan alleen e-mail- en tekstverwerkingsfuncties. Moet je bijvoorbeeld veel werken met foto-, video- of muziekbewerkingsprogramma’s? Dan heb je weinig aan een Chromebook.

Hoewel er apps in de Play Store zijn om foto’s en video’s te bewerken, zijn ze niet zo compleet als volwaardige programma’s. Als je voor je studie statistieken in een programma moet analyseren, is een Chromebook niet voldoende.

Een MacBook biedt de oplossing. Zeker als je al een iPhone-gebruiker bent, is een MacBook de beste keuze als je gaat studeren. Door het ecosysteem van Apple werken de toestellen erg goed samen. Je kunt teksten of links op je iPhone kopiëren en op je MacBook plakken, of andersom. Ook heb je altijd je bestanden uit de iCloud bij de hand.

READ  Apple haalt Safari 14 en beveiligingsupdate macOS Mojave tevoorschijn - nog een ding

Bovendien kan een MacBook zwaardere programma’s draaien. Vooral de MacBook Pro blinkt hier uit. Afhankelijk van je gebruik is hier ook een MacBook Air voor geschikt. Doordat de software regelmatig een grote update krijgt, gaat deze ook nog jaren mee. Het is ook mogelijk om een ​​fysieke back-up te maken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een externe harde schijf. Dit is niet mogelijk met een Chromebook.

Het lijkt misschien onbelangrijk, maar het materiaal waar een MacBook van gemaakt is, is ook sterker. Naast dat het toestel steviger aanvoelt dan dat van een Chromebook, kan hij ook beter tegen een stootje. Neem je voor je studie vaak je laptop in en uit je tas en heb je hem ook nog eens bij je in het openbaar vervoer, dan weet je zeker dat je MacBook langer meegaat.

Lees ook

MacBook Air 2020 versus MacBook Pro 2020: welke moet u kiezen?

Ook een iPad Pro biedt uitkomst

Twijfel je niet tussen een MacBook en een Chromebook, maar denk je erover na om voor een iPad te kiezen in plaats van een Chromebook? Ook dan is een iPad een goede keuze, mits je voor de iPad Pro gaat. Wil je alleen bestanden online opslaan, dan is de iPad Pro dankzij het nieuwe Magic Keyboard vergelijkbaar met de MacBook geworden.

Hoewel je hier net als bij een Chromebook in de cloud werkt, krijg je er een beter functionerend apparaat voor terug. Chrome OS is voornamelijk ontworpen voor Google-apps. Een iPad Pro is vooral bedoeld als extra apparaat naast je Mac, maar je kunt veel met de tablet als stand alone apparaat. Met iPadOS kun je veel van wat je kunt op een MacBook, op voorwaarde dat je geen software of apps nodig hebt die alleen op macOS of Windows draaien. Er is zelfs een cursor aanwezig.

READ  Deze smartphones hebben een Android-beveiligingsupdate gekregen

Ben je bezig met grafisch ontwerpen, dan is het touchscreen van een iPad ook een uitkomst. Met een Apple Pencil maak je de mooiste ontwerpen. Hoewel het toevoegen van een aantal accessoires voor je iPad aan te raden is, is de Apple tablet in dit geval ook een betere keuze dan een Chromebook.

De keuze voor een laptop of tablet is natuurlijk altijd een persoonlijke afweging. Maar als je op zoek bent naar een toestel waar je lang mee gaat en waar je alles mee kunt, dan ga je best voor een MacBook of iPad.

Lees ook

Gids: de beste iPad voor je nieuwe schooljaar (2020)

Terug naar school

Deze maand staat ik belde alles over Back to School, dus we delen allerlei tips om je op weg te helpen. Zo laten we zien welke apps je kunt gebruiken om een ​​bijbaan te vinden, of hoe je studentenkorting kunt scoren. Daarnaast hebben we deze maand een leuke winactie, waarbij je kans maakt op een rugzak van 1000 euro tot de nok toe gevuld. Je kunt alleen deze week deelnemen. Benieuwd hoe? Dat zie je in onderstaande video.

MediaMarkt maandthema B2SStuderen bij Apple! Advies nodig?
• Een Apple-specialist in alle 50 winkels
• Ontdek Apple op MediaMarkt
• Ruil je oude telefoon in voor een cadeaubon!
Bekijk nu het Back to School-aanbod

Dit maandelijkse thema wordt gesponsord door MediaMarkt. MediaMarkt heeft geen invloed op de inhoud van de artikelen die wij publiceren.

More from Madison Garrett

gegevensoverdrachtsnelheid van 178 terabit / seconde

Met deze snelheid zeiden de ingenieurs dat je de volledige Netflix-bibliotheek in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *